Tobaksbedragare härjar i Skåne

En Kristianstadsbo har utsatt ett stort antal Ica-butiker i Skåne för bedrägeri.
Mannen har köpt tobak för flera tusen kronor mot faktura, men sedan inte betalat för sig.
"Vi märkte efter ett par ordrar att det inte verkade vara varor till ett företag. Det verkade snarare vara för privat konsumtion", säger Robban Reer som är en av de drabbade Ica-handlarna, till Kristianstadsbladet.

Jonas Bengtsson

Jonas Bengtsson

Kl.21:54, 7 januari, 2017

Tobaksbedragare härjar i Skåne

15 Ica-butiker i Skåne har drabbats av bedrägerier. Den misstänkte mannens företag är registrerat i Kristianstad kommun och har indragen F-skattesedel.

Kristianstadsbladet har träffat Robban Reer som driver Ica-butiken i Arkelstorp. Mannen ska ha kommit över varor för 8 500 kronor, varav 3 600 kronor tobaksvaror.

– Vi märkte efter ett par ordrar att det inte verkade vara varor till ett företag. Det verkade snarare vara för privat konsumtion, säger Robban Reer som nu valt att polisanmäla mannen.

– Man tror ju gott om alla människor och han försäkrade sig om att han skulle föra över pengar. Jag har gett honom flera chanser att göra rätt för sig, men några pengar har inte kommit in. Jag är drabbad och besviken.

Även de övriga Ica-butikerna har utsatts för tobaksstölder genom samma tillvägagångssätt. Det framkommer dock inte för hur mycket pengar.

Therese Lystedt är pressansvarig hos Ica-gruppen. Hon säger att det är ovanligt med bedrägeriförsök.

– Men tyvärr förekommer det ibland. Ica centralt och Ica-butiker har system och rutiner för att upptäcka bedrägeriförsök, vilket innebär att vi oftast kan stoppa dessa köp innan de plockas och levereras, säger hon till Kristianstadsbladet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel