LISTA: Här är de tio mest klickade villorna i Kristianstad

24Kristianstad listar de tio populäraste husen i Kristianstad under föregående vecka.
Två stora gårdar toppar listan, men även anrika Villandsgården är till salu.

Jonas Bengtsson

Kl.19:30, 7 januari, 2017

LISTA: Här är de tio mest klickade villorna i Kristianstad
Foto: Hemnet

21765846

1) Norrevångsvägen, Fjälkinge, Kristianstad. Utgångspris: 2 495 000 kronor.
(Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet)
Mellan Fjälkinge och Viby ligger detta hus mellan åkrar och lantbruk. Här är lugnet påtagligt och landskapet vidsträckt. Huset har sitt ursprung från tidigt 1900-tal och har gott om utrymme med inrett annex. Tomten är på 12 500 kvadratmeter.
Här hittar du annonsen.


21764498

2) Brostorpsvägen, Maglehem, Kristianstad. Utgångspris: 1 695 000 kronor.
(Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet)
Gården Svalekroken ligger endast ett stenkast från havet. Här finns åtta rum varav tre till fyra sovrum, stora sällskapsytor med säregen designad öppen spis. En trädgård på 7 300 kvadratmeder med annexbyggnad/knäbeckshus.
Här hittar du annonsen.


d20f7-f34d1-cb901-33664-b6a22-10b69-14ce4-bb408

3) Donners Väg, Degeberga, Kristianstad. Utgångspris: 1 295 000 kronor.
(Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet)
I den gedigna 1930-talsvillan är den gamla charmen bevarad i form av glasveranda, trägolv och pampig entré, vackert belägen intill Dunderbäckens naturreservat. I det luftiga ljusa vardagsrummet finns en kamin som definitivt höjer mysfaktorn.
Här hittar du annonsen.


21519628

4) Travgatan, Öllsjö, Kristianstad. Utgångspris: 2 150 000 kronor.
(Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet)
Välskött enplansvilla i Öllsjö. Praktiskt boende med allt i ett plan. Barnvänligt med närhet till dagis, skola och fritidsaktiviteter. Lummig trädgård med fruktträd och insynsskyddad baksida. Uteplats i söderläge samt ett stort inglasat uterum.
Här hittar du annonsen.


19bd6383fca6ab78aa79b86771d6bc17

5) Slättingen, Tollarp, Kristianstad. Utgångspris: 1 695 000 kronor.
(Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet)
Villa i barnvänligt område på Slättingen. I bostaden erbjuds sällskapsytor, flera sovrum, uterum, garage samt carport. Källaren bjuder på ytterligare sällskapsrum och gästrum. Lugnt och trivsamt men ändå närhet till förskola, skola och mataffär.
Här hittar du annonsen.


1e1f3e28f919b61e3c57270e85221229

6) Fjälkingevägen, Fjälkinge, Kristianstad. Prisuppgift saknas.
(Foto: LRF Konsult/Hemnet)
Villandsgården är en välskött bygdegård på utmärkt läge och god tillgänglighet mellan Kristianstad och Fjälkinge. Lokalerna är anpassade för bröllop, fest samt förenings- och styrelsemöte men har även stor potential för annan verksamhet. Godkänt för 150 personer. Tomt på 4 910 kvadratmeter.
Här hittar du annonsen.


1ac03dfbcbf1cb3ace846b7bb147b402

7) Flygarevägen, Yngsjö, Kristianstad. Utgångspris: 3 795 000 kronor.
(Foto: HusmanHagberg/Hemnet)
Arkitektritat hus som ligger på en skogstomt bara 500 meter från Yngsjös sandstrand. Huset har en spännande planlösning med detaljer som bambugolv, spotlights i taket, specialdesignat kök, stora fönsterpartier, takfönster och öppet upp i nock som ger ljus och härlig rymd.
Här hittar du annonsen.


1583068d-349e-4c5b-8eb8-59e8bcbb2a21

8) Kråkrisvägen, Äspet, Åhus. Utgångspris: 3 375 000 kronor.
(Foto: Mäklarhuset/Hemnet)
Interiört erbjuds en optimal planlösning med tre sovrum, badrum, vardagsrum med braskamin. Exteriört en insynsskyddad trädgård som är något helt utöver det vanliga. I somras besöktes trädgården av nära 600 trädgådsentusiaster!
Här hittar du annonsen.


9ae50c90-96df-4d95-a940-0777f98df2d0

9) Klittervägen, Äspet, Åhus. Utgångspris: 3 750 000 kronor.
(Foto: Mäklarhuset/Hemnet)
På högt vackert läge endast cirka 500 meter från havet finner man detta fritidshus! Med en byggrätt på 20 procent av tomtarean ges ett unikt tillfälle att skapa sitt drömboende för fritids- eller permanentbruk. Tomten omfattar 2 607 kvadratmeter och är avstyckningsbar.
Här hittar du annonsen.


b580f193b765683d342ba78e8966b07b

10) Videvägen, Äspet, Åhus. Utgångspris: 7 350 000 kronor.
(Foto: Din Mäklare/Hemnet)
Huset uppfördes 1983 som ett av två exklusiva boenden på Videvägen och har endast haft två ägare. Villan har sin egen karaktär med stora glaspartier mot söder och dess höga läge över vägen. Utanför fastighetens mellanvåning finns en terrass som sträcker sig utmed framsidan och även runt gaveln till en uteplats i västerläge.
Här hittar du annonsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Nya etableringar klara för C4 Shopping

Listan med etableringar på Kristianstads nya köpcentrum fylls på. "NNNN", säger Duoc Lu, som ska driva en av butikerna.

Henrik Nordell

Kl.19:55, 22 mars, 2018

EXTRA: Nya etableringar klara för C4 Shopping
C4 Shopping håller på att byggas. Foto: Henrik Nordell

Med bara något halvår kvar till invigningen av det 40 000 kvadratmeter stora köpcentrat på C4 Shopping växer sig antalet etableringar allt större. Minst ett 60-tal butiker, restauranger och andra typer av verksamheter har tecknat kontrakt. Nyligen lades ytterligare två namn till på listan.

En av de verksamheter som ska öppna är Lloyds Apotek. Det är en kedja som startade år 2010 i Eskilstuna under namnet DocMorris. De ägs nu av en stor koncern med cirka 75 apotek i hela Sverige. Det närmaste nu i Skåne ligger i Höör.

LÄS MER: EXTRA: Centrumchefen svarar på kritiken mot C4 Shopping

Etableringen innebär att det kommer att finnas två apotek att välja bland på C4 Shopping. De verksamhetsansvariga har tidigare berättat att den typen av verksamheter både ska kunna serva besökarna till köpcentrat och de människor som bor i närområdet.

Den andra etableringen är känd sedan tidigare, men nu är det klart vad butiken kommer att heta. Bouquets är en blomsteraffär som kommer att drivas av ägaren till Lu Blommor i Kristianstad.

Efter att ha bedrivit torghandel under lång tid öppnade han i november en butik på Cardellsgatan mitt i centrum. Nu satsar han stort på en ny lokal i staden. 60 kvadratmeter stor blir butiken på C4 Shopping.

– Vi vill utveckla vårt koncept för att skapa ett alternativ för våra kunder. Alla ska ha råd att köpa vackra buketter till hög kvalitet, säger entreprenören Douc Lu.

Vad är det ni kommer att sälja i butiken på c4 Shopping?
– Vi kommer att fokusera på snittblommor och buketter. Det kommer främst att bli inneväxter. Samtidigt har vi butiken i centrum där vi säljer mer uteväxter.

Kommer er nyöppnade blomsterbutik i centrum att finnas kvar?
– Den kommer att finnas kvar. Vi jobbar mot olika målgrupper. I stan är det många lokala Kristianstadsbor som är våra kunder. På C4 kommer det att bli fler långväga gäster. Vi tror mycket på läget där ute, säger Douc Lu.

Samtidigt som köpcentrat börjar att fyllas, har flera verksamheter också gått ut med ansökningar om personal. Synoptik är en av de som nu söker butikschef och optiker. Hundratals personer väntas få anställning i butikerna och restaurangerna de kommande månaderna. C4 Shopping ska öppna i månadsskiftet september/oktober.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trafikskolan har gått i konkurs – kunderna är redan sålda

En trafikskola har haft stora problem med lönsamheten. Nu har bolaget försatts i konkurs.

Henrik Nordell

Kl.18:58, 21 mars, 2018

Trafikskolan har gått i konkurs – kunderna är redan sålda
Nya Trafikskolan i Kristianstad har gått i konkurs. Foto: NadinLisa/Pixabay

Nya Trafikskolan i Kristianstad har försatts i konkurs vid Kristianstads tingsrätt. Det beslutet fattades nyligen efter att de själva skickat in en ansökan. Föreståndaren skriver kortfattat att verksamheten är på obestånd och en förvaltare har utsetts.

Trafikskolan registrerades år 2009 som bolag och har under de senaste åren utbildat både privatpersoner, offentligt anställda och företag. De har nyligen bytt namn till Babal AB. I början av året sålde de hela sitt kundregister och pågående utbildningar till en konkurrerande trafikskola.

LÄS MER: Anrika kaféet i konkurs – nu kan inredningen säljas

Ägaren uppgav då att de under en längre tid hade haft problem med lönsamheten. Företaget har mellan åren 2015 och 2017 gjort en förlust på cirka två miljoner kronor. Den största delen av företaget var belånat. Enligt de senaste siffrorna fanns där sju personer anställda.

Det konkursdrabbade företaget är dotterbolag till en större koncern, som år 2016 omsatte 86 miljoner kronor. Även det bolaget har gått med miljonförlust under de senaste åren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Restaurangen mitt i centrum ska säljas efter 18 år

En klassisk restaurang i Kristianstad är nu till salu. En annons har nyligen lagts ut på Blocket.

Henrik Nordell

Kl.19:23, 20 mars, 2018

EXTRA: Restaurangen mitt i centrum ska säljas efter 18 år
Favoriten i Kristianstad ska säljas. Foto: Wikimedia samt Henrik Nordell

Det är stor omsättning i restaurangbranschen i Kristianstad just nu. Gamlegårdens Grekiska restaurang, Trendie fast food, Moonlight och Kristianstad friterade kyckling är några av de verksamheter som söker nya ägare. Samtidigt planeras det för nyöppningar av bland andra 7-Eleven.

Nu är ytterligare ett klassiskt matställe i centrala Kristianstad till salu. Det är Favoriten på Döbelnsgatan 14 som ska säljas efter att ha drivits i 18 år. Enligt annonsen ska den säljas på grund av personliga skäl.

LÄS MER: Säljer restaurangen – efter 26 år

Restaurangen har bland annat haft kebabtallrik, a la carté och pizzor på menyn. De har omsatt cirka tre miljoner kronor årligen. Affärskonsulten konstaterar att ”den är väldigt omtyckt”.

Lokalen rymmer cirka 70 sittplatser och under varmare årstider finns plats för ytterligare 50 personer på uteserveringen. Enligt annonsen finns det stora möjligheter att utveckla sitt eget koncept som ny ägare.

”Man kan göra restaurangen till fast food, matskjedja, nattklubb, bar, catering, pizza, buffé lunch, salladsbar med mera”, skriver de.

24kristianstad.se har sökt förmedlaren under tisdagen.

 

Favoriten i Kristianstad ska säljas.

Favoriten i Kristianstad söker en ny ägare. Foto: Henrik Nordell

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skatteverket: Då riskerar du missa din skatteåterbäring

Skatteåterbäringen är till glädje för många - men det finns de som riskerar att missa den helt och hållet.

Kim Ahlqvist

Kl.17:47, 20 mars, 2018

Skatteverket: Då riskerar du missa din skatteåterbäring
Foto: Bildbyrån/arkiv

Vid 07.00 på tisdagen öppnade skatteverket sin deklarationstjänst och närmre 2 miljoner svenskar väntas besöka tjänsten under dagen. Av dessa väntas 500 000 deklarera.

Deklarerar man före den 28 mars kommer skattepengarna att finnas på kontot veckan efter påsk, den 5-6 april.

LÄS MER: Marias varning om skatteåterbäringen: ”Skrämmande”

Men det finns en hake – som gör att det inte blir något klirr i kassan.

Ska man få tillbaka mindre än 100 kronor i skatteåterbäring blir det inte några pengar efter påsk. Skatteverket betalar nämligen inte ut om beloppet understiger 100 kronor. Så blir din återbäring en femtiolapp kommer pengarna att ligga kvar på ditt skattekonto tills dess att det överstiger 100 kronor.

Det kan alltså dröja till nästa år innan du får ta del av din skatteåterbäring.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Matkedjan etablerar sig i centrala Kristianstad

Ett nytt matställe är på väg att etablera sig i centrala Kristianstad. Här är lokalen där de ska öppna.

Henrik Nordell

Kl.19:01, 19 mars, 2018

EXTRA: Matkedjan etablerar sig i centrala Kristianstad
House of Bagels ska öppna nytt i större lokal. Här ska 7 Eleven Deli flytta in. Foto: Robert Rosén

Ett nytt kafé och matställe är på gång att etablera sig i centrala Kristianstad, något som Kristianstadsbladet var först att berätta om. Det är 7 Elevens deli-koncept som kommer till staden.

– Vi anser att både lokalen och läget är optimalt för vår 7-Eleven DELI satsning. Vår analys är att kundkretsen i som rör sig i Kristianstads aktiva citykärna har det behov som konceptet erbjuder; bra och fräsch mat eller fika som avnjuts på plats eller ”on the go”, säger Amanda Mompalao de Piro, marknadschef för 7-Eleven, till 24kristianstad.se

LÄS MER: Hon tar över det kända kaféet: ”Vacker miljö”

Sedan tidigare finns det bland annat på Kastrup flygplats. Sortimentet kommer bland annat att bestå av deras unika Lavazzakaffe, fräscha sallader och nymixade juicer.

– Vi får tillgång till lokalen i början av maj, bygger om för att anpassa till konceptet i någon vecka och räknar därefter med att kunna välkomna våra kunder i mitten av maj, säger Amanda Mompalao de Piro.

Den lokal de kommer att ta över är den som House of Bagels har just nu mittemot gallerian. Det kaféet och lunchstället kommer dock fortfarande att finnas kvar i Kristianstad.

– Det stämmer att de (7-Eleven) kommer att ta, men vi kommer att flytta till en större lokal. Vi kommer inte att försvinna. Vi vill utveckla vårt koncept med ett nytt ställe. Idén är att inrikta oss mot en mognare kundkrets, säger ägaren av House of Bagels Sam Jamhour.

Ungefär sex veckor till har de öppet innan de stänger för en månad. Därefter har de planer på en nyöppning. Exakt vilken de lokal de ska ta över är inte helt bestämt ännu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng