Miljonbesparingar väntar tidningar i Skåne

15 tjänster väntas försvinna från tidningarna Norra Skåne och Skånska Dagbladet. Tidningsverksamheten ska spara 38,4 miljoner kronor, rapporterar Resumé.

Nils Jönsson

Nils Jönsson

Kl.10:17, 6 januari, 2017

Miljonbesparingar väntar tidningar i Skåne
Ledningens plan är att göra sig av med 15 tjänster på tidningarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne för att klara budgeten. Arkivbild: Nils Jönsson

Skånska Dagbladets ledning räknar med att tidningsverksamheten kommer att reducera sina kostnader med 38,4 miljoner kronor under 2017. Det rapporterar Resumé.

Ledningens plan är att göra sig av med 15 tjänster på tidningarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne för att klara budgeten.

Det kommer nu att bli nya förhandlingar med journalistklubbarnas representanter och tidningsledningen.

LÄS MER: Chefredaktören lämnar Norra Skåne

– Det är tråkigt, men samtidigt vet vi om det tuffa ekonomiska läget. Strategin för oss har varit att de anställda ska få informationen om besparingar i tid, säger Elisabeth Sandberg vid Skånska Dagbladets journalistklubb till Resumé.

LÄS MER: ”Det är dubbla känslor”

– Hälften av besparingarna är redan planerade genom att vi tar bort söndagstidningen. Mitt mål med Skånska Dagbladet, nu när vi får betydligt mindre pengar med storstadsstödet är att tidningarna ska ha samma kostnadskostym som andra lokaltidningar i sexdagarsformat. Det har vi nu, säger Norra Skåne och Skånska Dagbladets publisher Lars Joel Eriksson till Resumé.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel