Så blev hemlösa Lars mördad – 17-åringen åtalad

Polisen har under förundersökningen varit förtegen om hur hemlösa Lars blev mördad vid stationen i Hässleholm. När 17-åringen nu åtalas framgår det hur händelsen gick till.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.12:09, 5 januari, 2017

2 bilder
  • 17-åringen åtalas efter mordet på Lars i Hässleholm. Foto: FREDRIK LINDAHL/Bildbyrån.
    17-åringen åtalas efter mordet på Lars i Hässleholm. Foto: FREDRIK LINDAHL/Bildbyrån.
  • Många valde att lämna blommor och tända ljus vid stationen då hemlösa Lars blev mördad. Nu är han begravd i hemlandet Tyskland, med sin familj närvarande.
    Många valde att lämna blommor och tända ljus vid stationen då hemlösa Lars blev mördad. Nu är han begravd i hemlandet Tyskland, med sin familj närvarande.

På onsdagen lämnades åtalet in mot 17-åringen från Hässleholm, som misstänkts för mord på den 50-åriga hemlösa mannen Lars. Gärningsmannen sitter häktad sedan flera månader tillbaka. Den 12 januari startar rättegången om mordet.

I förundersökningen framkommer det att polisen har avlyssnat telefoner som 17-åringen har använt. I samtalen förekommer det uppgifter om mordet på den hemlösa mannen. Ett flertal personer har också förhörts om mordet, där de bekräftar att det var 17-åringen som har dödat Lars. Vittnen har sett honom nära stationen.

En närstående till 17-åringen berättar att de befann sig nära järnvägsstationen i Hässleholm på den aktuella mordkvällen, den 9 augusti. Gärningsmannen bar på en kniv som han tidigare samma dag använt vid ett rån på Viaduktgatan i Hässleholm. Där blev en man hotad och fråntagen mobiltelefon, kontanter och en klocka.

Lars blev troligen mördad med samma kniv, genom tre hugg i ryggen. Han uppges ha varit helt försvarslös och blev så pass illa skadad och blödde så mycket att han avled. Det ska ha skett på gångbron vid stationen.

Det framkommer även i avlyssningen att 17-åringen skickat sms med innebörden om knivskärning och mord. Just de textmeddelandena ska enligt gärningsmannen vara en kommentar till handlingen i en film. Det är den förklaring som uppges i förhöret.

Om 17-åringen döms för mord, riskerar han att få sitta i fängelse i minst tio och högst arton år. I straffskalan ingår också livstid.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel