Sågningen efter vinsten: ”Trodde inte det kunde bli värre”

KIK låg flera gånger i underläge borta mot Nybro.
Med 15 sekunder kvar kom kvitteringen – och i förlängningen kom segermålet.
Efteråt sågade KIK-tränaren domarinsatsen.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:21, 4 januari, 2017

Sågningen efter vinsten: ”Trodde inte det kunde bli värre”
KIK tog tredje raka seger i Allettan. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Kristianstad IK tog tredje raka segern i Allettan när de besegrade Nybro Vikings med 5–4 efter förlängning. Men kvitteringen kom med endast 15 sekunder kvar av den tredje perioden. I förlängningen avgjorde sedan KIK:s egen Erik Karlsson – Joel Persson med ett mäktigt slagskott. Det var en nöjd Mats Lusth som stod i katakomberna efter slutsignalen.

– Jag tycker att det är en jäkla moral vi visar upp i dag. Nybro är ett väldigt bra lag i fin form, och i den här hallen är de en svår motståndare, säger Mats Lusth.

Men det fanns annat som KIK-tränaren inte var särskilt nöjd med, bland annat domarinsatsen. Domaren Jim Bergqvist fick höra att han levde.

–  Vår svåraste motståndare var han i svart och vitt. Vi hade honom mot Kallinge/Ronneby också och då var det katastrof. Man trodde inte det kunde bli värre. Men det kunde det tydligen, säger Lusth och fortsätter:

– Vi sa att vi skulle hålla oss lugna och kalla eftersom att vi visste att han inte håller en konsekvent nivå och bara blir värre om man reagerar. Jag tycker vi skötte det väldigt bra och det är enormt starkt att komma igen som vi gör.

För KIK väntar nu ett intensivt matchande. På fredag väntar Kumla på hemmais och på söndag åker de till Lindesberg för match mot Lindlöven.

FaktaAllettan Södra
Nybro Vikings–Kristianstads IK 4–5 e förl.
(0–0, 3–2, 1–2, 0–1)
Målen: 23:51 1–0 Jesper Bärgård, (Viktor Bolin, Kim Tallberg), 29:05 1–1 Joel Persson, (Thom Flodkvist), 32:54 2–1 Erik Näslund, (Erik Lindström, Sebastian Borg), 34:08 3–1 Kim Tallberg, (Jesper Bärgård), 36:16 3–2 Herman Hansson, (Malte Sjögren), 44:34 3–3 Viktor Holmkvist, (Amil Krupic, Fredrik Hansson), 45:26 4–3 Kristian Frisk, (Kim Tallberg), 59:45 4–4 Daniel Andersson, (Fredrik Hansson, Fredrik Hetta), 62:54 4–5 Joel Persson, (Fredrik Hansson, Kim Runermark).
Skottstatistik: 25–42.
Publik: 1 259, Liljas Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel