Nya uppgifter: Kristianstadsbo är mördad

Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet, var det en man från Kristianstad som blev mördad i Malmö under tisdagen. Mannen blev skjuten med 22 skott.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:20, 4 januari, 2017

Nya uppgifter: Kristianstadsbo är mördad
En 20-årig man mördades på tisdagen i Malmö. Mannen uppges vara från Kristianstad.

Det var på tisdagen den 3 januari som en man i 20-årsåldern blev skottskadad på Docentgatan i Malmö. Han avled senare av sina skador. Polisen har hittat ett stort antal tomhylsor på platsen. Enligt uppgift till Expressen ska totalt 22 skott ha avlossats mot mannen i vad som beskrivs som en avrättning.

– Han är med stor sannolikhet skjuten med en pistol, eftersom det finns tomhylsor på platsen, säger JB Cederholm, kriminalkommisarie på Malmöpolisen till 24malmo.se.

Flera källor har uppgett till Kristianstadsbladet att mannen som mördades, kommer från Kristianstad. Det är en uppgift som också har florerat på flera webbsidor, efter gärningen. Enligt uppgift finns mannen i brottsregistret med ett strafföreläggande för innehav av narkotika efter en händelse på ett hotell i Kristianstad.

20-åringen ska ha varit obeväpnad då han sköts. En 22-årig man har gripits för gärningen, efter att en civilpatrull upptäckt honom i närheten av brottsplatsen. Han är nu anhållen av en jouråklagare som skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Den anhållne mannen kommer inte heller från Malmö, utan bor på en annan plats i Skåne. Polisen vill inte berätta om han är känd hos dem sedan tidigare. I nuläget finns inte några kopplingar till andra brott.

– Vi kommer fortsätta höra honom under dagen, säger JB Cederholm till 24malmo.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel