Nu ska 17-åringen ställas till rätta efter mordet på Lars

Snart drar rättegången igång efter mordet i Hässleholm på hemlösa Lars. Åklagaren uppges nu ha tillräckliga med bevis för att åtala den 17-årige kille som misstänkts för gärningen.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.21:47, 2 januari, 2017

Nu ska 17-åringen ställas till rätta efter mordet på Lars
Det var här på Hässleholm station som hemlösa Lars blev mördad.

Det var den 9 augusti som den hemlöse mannen Lars, blev mördad vid järnvägsövergången på centralstationen i Hässleholm. En 17-årig kille är  misstänkt för att ha utsatt Lars för grovt våld och under samma kväll rånat en annan person. Han sitter sedan i somras häktad för gärningen.

Polisutredningen har dock dröjt och åklagaren har vid flera tillfällen haft förhandlingar om omhäktning av den misstänkta gärningsmannen. Under veckan beräknas åklagare Malin Paulsson väcka åtal. Den 12 januari kommer rättegången om mordet att starta. Mellan åtta och tio dagar beräknas rättegången ta. Därefter väntas en dom.

17-åringen har hela tiden nekat till brott. Enligt Expressen har han tidigare blivit straffad för knivbrott, haft problem med droger och tagits in för behandling.

Hemlösa Lars kremerades och begravdes i Tyskland i början av november. Han har bland annat en syster där som är i livet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel