Extrabiljetter till Lasse Stefanz 50-årsfest | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Extrabiljetter till Lasse Stefanz 50-årsfest

Nordens största dansband kommer från Kristianstad och firar 50 år 2017. Detta ska uppmärksammas på torsdag med en stor galakväll där det utlovas hemliga gästartister. "Intresset är så stort att vi nu släpper hundratalet extrabiljetter", säger Arenabolagets vd Henrik Fröberg.

Mattias Nilsson

Kl.19:04, 2 januari, 2017

2 bilder
 • Foto: Wikimedia.
  Foto: Wikimedia.
 • Foto: Arkiv.
  Foto: Arkiv.

Sagan om Lasse Stefanz tog sin början i Gärds Köpinge under det sena 60-talet.

Bandet bildades av Hasse och Lasse Sigfridsson samt Olle Jönsson. Namnet Stefan kommer från medlemmen Stefan Roslund. 

Senare tillkom även Christer Ericsson. Idag spelar också Jonas Rignell, Gunnar Nilsson, Anders Dahlgren och Joachim Svensson i bandet.

Sitt stora genombrott fick man med låten Oh, Julie 1982 även om man redan 1978 gett ut Vid en liten fiskehamn, som några år senare skulle bli en jättehit med Stefan Borsch. 

1988 kom så plattan Livets ljusa sida där duetten De sista ljuva åren ingår. Denna låt som framförs av bandet tillsammans med Christina Lindberg blev en milstolpe i bandets historia och låg 65 veckor på Svensktoppen, något som då var rekord.

Intresset för bandet är fortsatt starkt – särskilt på hemmaplan.

– Biljettförsäljningen har gått jättebra. Det är ju helt fantastiskt detta. Dansbiljetterna och parkettbiljetterna med mat tog slut redan i oktober. Nu släpper vi därför hundratalet extrabiljetter. Det handlar om 200 sittplatsbiljetter till läktaren. Vi kan inte ta in för många eftersom det påverkar ljudet men totalt landar vi väl på 2 700 biljetter totalt, säger Henrik Fröberg till 24Kristianstad.se. 

Enligt honom blir det gästartister under kvällen men vilka dessa är är ännu hemligt.

– Men det är ju personer som Lasse Stefanz samarbetat med under åren. Kända och namnkunniga artister.

Förutom alla hits med Lasse Stefanz kommer Thomas Deutgen att binda samman kvällen tillsammans med Danne Stråhed som också spelar sent på aftonen.

På senare tid har Lasse Stefanz präglats en del av konflikter. 2012 lämnade både Hasse och Lasse Sigfridsson bandet. Efter detta inleddes en flera år lång rättsprocess gällande royalties, där Hovrätten konstaterade att de pengarna skulle betalas ut till dansbandets bolag.

En annan dom avgjordes före jul och innebar att Olle Jönsson och Christer Ericsson genom sitt bolag fick betala totalt 600 000 kronor till Sigfridsson, för rättegångskostnader och utebliven aktieutdelning.

Dansbandsbråket är över – så mycket kostade tvisten

Trots de hårda orden parterna emellan är samtliga före detta bandmedlemmar inbjudna till den stora 50-årsfesten på torsdag.

– Ja, Lasse har fått en inbjudan liksom alla andra. Han är ju en så stor del av bandets framgång. Om han sedan väljer att dyka upp, det vet man aldrig, säger Henrik Fröberg. 

FaktaProgrammet för 50-årsfesten: 

17.00  Dörrarna öppnas

18.00  Buffé serveras

18.45  Middagsunderhållning

20.30 Dörrarna öppnas för läktarplats

21.30  Lasse Stefanz på scen

23.30 Danne Stråhed

01.00 Kvällen slut

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Gemensamt nätverk för en bättre havsmiljö

Miljön i Hanöbukten och södra Östersjön ska nu upp på agendan.

Mattias Nilsson

Kl.09:20, 21 maj, 2018

Gemensamt nätverk för en bättre havsmiljö
Foto: Bildbyrån.

Nu startar Bromölla, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Ronneby, Simrishamn, Sölvesborg och Ystad ett gemensamt nätverk mellan kommunerna.

Syftet är att etablera nya samarbeten mellan kommuner, akademi, näringsliv och idéburen sektor som ska bidra till att lösa miljöproblemen i Hanöbukten och södra Östersjön och stärka samhällsutvecklingen i regionen.

Två gånger om året ska nätverksträffar arrangeras där aktuella frågeställningar från kommunernas verksamheter och forskning, myndigheter, näringsliv, ideell sektor och annan relevant samhällsdiskussion ska behandlas.

Utöver detta kommer samverkan låtas ta olika former i olika frågor, till exempel fokusgrupper kring utvalda frågor, samarbete kring kompetensutveckling, gemensamma projekt och dylikt.

Nätverkets första möte äger rum i Simrishamn under måndagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Effektiva och roliga övningar i trappan

Intensiv träningsmetod som höjer pulsen rejält.

När du tränar i en trappa får vaderna, sätet och höftböjarna arbeta ordentligt och oavsett hur vältränad du är så kan du utmana dig.

Passa på att lägga in lite trappträning under nästa promenad eller joggingrunda. Börja med ett par minuter. Spurta upp och gå ner. Utmana, testa, variera och pressa dig lite mer när du får kläm på det.

LÄS MER: TV: Tre nyttiga glassrecept som du inte får missa i sommar

LÄS MER: Alla artiklar av ”Familjefys med Emelie”

Det finns oändligt många varianter att få upp pulsen på med en trappa som redskap. Se filmen för några av många roliga alternativ att ta dig upp på!

Vi hoppas på en varm sommar och många svettiga pass i solen. Träning och sol… det blir inte så mycket mer win-win än så!

Happy running!

Emelie Elmes

Här hittar du Emelies Instagramkonto ”Familjefys”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

I kväll genomförs tjejloppet – så många är anmälda

I dag genomförs det klassiska Tjejloppet i Kristianstad.

Henrik Nordell

Kl.11:58, 16 maj, 2018

I kväll genomförs tjejloppet – så många är anmälda
I dag genomförs Tjejloppet i Kristianstad.

Ända sedan 1990-talet har Tjejloppet genomförts i Kristianstad och är sedan länge en tradition. Det blir i kväll den 29:e omgången som folkfesten tar plats. Klockan 19.00 går starten i Tivoliparken med Härlöv IF som arrangörer.

– Just nu har vi 170 anmälningar. Det är vi inte riktigt nöjda med. Det har blivit lite färre de senaste åren, säger arrangören Niklas Nilsson.

LÄS MER: Klassiska loppet arrangeras för 28:e gången

Starten för loppet går klockan 19.00 i Tivoliparken. För de som vill delta går det att efteranmäla sig fram till en halvtimme innan start. Den som anmäler sig sent behöver dock ha en SIAC-pinne ifall de vill mäta sin tid på banan. Det går också att genomföra loppet utan tidtagning.

Tjejloppet genomförs på en 2,5 kilometer lång sträcka från parken, över Helge Å och tillbaka via Naturum. Det blir en sträcka med mycket natur och med blandat underlag. Man får gå, jogga, åka rullstol eller springa sträckan hur många gånger man vill, men efter 35 minuter dras repet för varvningen.

– Alla kan vara med och de som är riktigt snabba hinner springa en mil. Detta år har vi även infört tidtagning för de som vill. Det brukar bli en bra stämning. Flera företag genomför det med sina anställda där de har en fest med mat och motion, säger Niklas Nilsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Deras gata är sportigast i Sverige – firar med stor fest och kändisbesök

Kärleksgatan i Yngsjö har utsetts till Sveriges sportigaste gata efter en stor omröstning. Nu firar de med en stor fest och celebert besök.

Henrik Nordell

Kl.19:55, 15 maj, 2018

Deras gata är sportigast i Sverige – firar med stor fest och kändisbesök
Yngsjö IF är en orsak till att Kärleksgatan vunnit priset som Sveriges sportigaste gata. Foto: Arkivbild

Kärleksgatan i Yngsjö, söder om Åhus, har vunnit tävlingen Sveriges sportigaste gata 2018. Det står nu klart. På torsdag den 17:e maj kommer de boende längs gatan att få ta emot priset i form av en sportig sommarfest.

– Bara namnet på Kärleksgatan är bra. Vi har idrottsplatsen här vid gatan och i andra ändan ligger Otto Glassfabriken. Det blir en fin inramning. Här finns Yngsjö IF som engagerar både unga som gamla. Vi är dessutom enda gatan som en grusväg, säger eldsjälen Ingemar Lundin, styrelsemedlem i Yngsjö IF.

Tävlingen är en del av omröstningen till Sveriges Bästa gata som genomförs av Postkodslotteriet. Där ligger nu Kärleksgatan på tredjeplats nationellt sett. Huvudtävlingen har genomförts i fyra år och detta år lades deltävlingen ”sportigaste gatan” till som en extra krydda.

– De har fått nominera bland annat via Facebook och andra kanaler. Kärleksgatan i Yngsjö har idrottsplanen vid gatan, där finns en aktiv förening och grannarna haren fin gemenskap där man bryr sig om varandra, säger Emma Berling, pressansvarig på Postkodslotteriet.

Gatan i Yngsjö marknadsför de som Lovestreet, något som märks på flera sätt. Här finns bland annat matvagnen Lovestreet Thaifood och musikerna i Lovestreet Band. En stolthet är såklart klubben Yngsjö IF där det finns cirka 200 medlemmar, två ungdomslag samt seniorlag.

– Liksom i många små föreningar bygger det på frivilligt arbete. Jag får avslöja att jag inte har något idrottsintresse, utan är mer av en föreningsmänniska och vill engagera mig för byns bästa. När vi skapar evenemang så kommer folk. Senast vid valborg var det över 300 och vi räknar med lika många på festen nu på torsdag, säger Ingemar Lundin.

På sommarfesten kommer det, förutom mat och dryck för grannarna, att bjudas på sportiga lekar och tävlingar. Det blir allt från  sumofotboll till nattduell, inspirerat från tv-programmet ”Mästarnas mästare”. Dessutom kommer fotbollsproffset Jesper Blomqvist på besök. Han är vinstutdelare denna säsong i Postkodslotteriet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Blomlådan vid Rådhuset blev till hem för andfamilj

Det är inte bara Kristianstadsborna som uppskattar blomlådorna i stan. En andfamilj gjorde en av dem till sitt hem.

Henrik Nordell

Kl.17:20, 14 maj, 2018

2 bilder
 • Gräsanden är inte helt lätt att upptäcka. Foto: Henrik Nordell
  Gräsanden är inte helt lätt att upptäcka. Foto: Henrik Nordell
 • Gräsanden är inte helt lätt att upptäcka. Foto: Henrik Nordell
  Gräsanden är inte helt lätt att upptäcka. Foto: Henrik Nordell

Att gräsänder kan vara oskygga är det säkert många som har märkt när de besökt vattendrag eller parker. Detta år har några av dem tagit det ett steg längre när de valt att bosätta sig i en av de blomlådorna i centrala Kristianstad.

En andhona har sedan april månad ruvat på ägg i en blomlåda utanför Rådhuset vid Stora Torg. Det är något som först uppmärksammades på Kristianstads kommuns hemsida. Nu har det kläckts elva stycken ulliga små ungar och familjen har flyttat från boet.

Änderna lägger nämligen inte sina ägg vid vattnet, utan en bit därifrån. Därefter ruvar de äggen i mellan tre till fyra veckor. Den tiden har nu gått och familjen har sökt sig till någon vattendrag i närheten. Där mår de bäst av att få vara ifred.

– Det händer då och då att änderna placerar sina bon i planeringar och andra udda platser runt om i staden, men urnan på rådhustrappan var ju ett speciellt val, säger Hans Cronert, naturvårdsförvaltare på kommunen.

Trots att andfamiljen flyttat har dock urnan ännu inte fått vara helt ifred från änder. En annan andhona ser nämligen ut att ha bosatt sig på samma plats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng