Extrabiljetter till Lasse Stefanz 50-årsfest

Nordens största dansband kommer från Kristianstad och firar 50 år 2017. Detta ska uppmärksammas på torsdag med en stor galakväll där det utlovas hemliga gästartister. "Intresset är så stort att vi nu släpper hundratalet extrabiljetter", säger Arenabolagets vd Henrik Fröberg.

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson

Kl.19:04, 2 januari, 2017

2 bilder
  • Foto: Wikimedia.
    Foto: Wikimedia.
  • Foto: Arkiv.
    Foto: Arkiv.

Sagan om Lasse Stefanz tog sin början i Gärds Köpinge under det sena 60-talet.

Bandet bildades av Hasse och Lasse Sigfridsson samt Olle Jönsson. Namnet Stefan kommer från medlemmen Stefan Roslund. 

Senare tillkom även Christer Ericsson. Idag spelar också Jonas Rignell, Gunnar Nilsson, Anders Dahlgren och Joachim Svensson i bandet.

Sitt stora genombrott fick man med låten Oh, Julie 1982 även om man redan 1978 gett ut Vid en liten fiskehamn, som några år senare skulle bli en jättehit med Stefan Borsch. 

1988 kom så plattan Livets ljusa sida där duetten De sista ljuva åren ingår. Denna låt som framförs av bandet tillsammans med Christina Lindberg blev en milstolpe i bandets historia och låg 65 veckor på Svensktoppen, något som då var rekord.

Intresset för bandet är fortsatt starkt – särskilt på hemmaplan.

– Biljettförsäljningen har gått jättebra. Det är ju helt fantastiskt detta. Dansbiljetterna och parkettbiljetterna med mat tog slut redan i oktober. Nu släpper vi därför hundratalet extrabiljetter. Det handlar om 200 sittplatsbiljetter till läktaren. Vi kan inte ta in för många eftersom det påverkar ljudet men totalt landar vi väl på 2 700 biljetter totalt, säger Henrik Fröberg till 24Kristianstad.se. 

Enligt honom blir det gästartister under kvällen men vilka dessa är är ännu hemligt.

– Men det är ju personer som Lasse Stefanz samarbetat med under åren. Kända och namnkunniga artister.

Förutom alla hits med Lasse Stefanz kommer Thomas Deutgen att binda samman kvällen tillsammans med Danne Stråhed som också spelar sent på aftonen.

På senare tid har Lasse Stefanz präglats en del av konflikter. 2012 lämnade både Hasse och Lasse Sigfridsson bandet. Efter detta inleddes en flera år lång rättsprocess gällande royalties, där Hovrätten konstaterade att de pengarna skulle betalas ut till dansbandets bolag.

En annan dom avgjordes före jul och innebar att Olle Jönsson och Christer Ericsson genom sitt bolag fick betala totalt 600 000 kronor till Sigfridsson, för rättegångskostnader och utebliven aktieutdelning.

Dansbandsbråket är över – så mycket kostade tvisten

Trots de hårda orden parterna emellan är samtliga före detta bandmedlemmar inbjudna till den stora 50-årsfesten på torsdag.

– Ja, Lasse har fått en inbjudan liksom alla andra. Han är ju en så stor del av bandets framgång. Om han sedan väljer att dyka upp, det vet man aldrig, säger Henrik Fröberg. 

FaktaProgrammet för 50-årsfesten: 

17.00  Dörrarna öppnas

18.00  Buffé serveras

18.45  Middagsunderhållning

20.30 Dörrarna öppnas för läktarplats

21.30  Lasse Stefanz på scen

23.30 Danne Stråhed

01.00 Kvällen slut

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel