Han är IFK Kristianstads nya målvakt

På fredagen avslöjade IFK Kristianstad att Richard Kappelin blir deras nya målvakt efter att Nebojsa Simic lämnar truppen.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.11:20, 2 december, 2016

Han är IFK Kristianstads nya målvakt
Richard Kappelin. Foto: Bildbyrån.

Till sommaren kommer Nebojsa Simic att lämna IFK Kristianstad för att istället spela i Bundesliga. Enligt uppgifter till Expressen gör han valet för att möta nya utmaningar och för att spelarna i Tyskland får bättre betalt.

Nu har IFK Kristianstad gjort klart med en ny målvakt till kommande säsong. De har tecknat kontrakt med den svenska målvakten Richard Kappelin. Avtalet sträcker sig över 3 säsonger. I dag spelar Richard Kappelin spelar idag i spanska Naturhouse La Rioja. Han har Sävehof som moderskrubb och kommer nu tillbaka till svensk handboll efter sju år utomlands.

– Vi försökte ta hem Richard redan för några år sedan, men då ville han stanna utomlands. Han har under många år spelat på en hög internationell nivå och vi är naturligtvis glada att han väljer oss. Han har en hög lägstanivå och efter åren utomlands ska det bli kul att se honom i Handbollsligan igen, säger sportchefen Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

Enligt IFK Kristianstad är Richard Kapplin En rutinerad målvakt med mycket erfarenhet från några av världens bästa ligor. Han blir viktig pusselbit för IFK Kristianstad att ta ytterligare steg i utvecklingen.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka den svenska ligan igen. Jag har aldrig varit i Kristianstad Arena. Den var inte färdigbyggd när jag spelade i Sverige. Det ska bli spännande att spela inför den orangea publiken. Jag har hört mycket om det fantastiska trycket som är i arenan och det ska bli kul att få uppleva det. IFK har haft en otrolig utveckling de senaste åren och det ska bli fantastiskt att bli en del av det och fortsätta det arbetet , säger Richard Kappelin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel