Spanienproffs ersätter Nebojsa Simic

Richard Kappelin kommer att ersätta Nebojsa Simic i IFK Kristianstads mål efter säsongen.
Enligt uppgifter presenteras Spanienproffset som lagets nya målvakt nästa vecka.
– Det kan jag inte kommentera nu. Ni får vänta till presskonferensen, säger Ola Lindgren.

Jonas Bengtsson

Jonas Bengtsson

Kl.19:56, 27 november, 2016

Spanienproffs ersätter Nebojsa Simic
Richard Kappelin intervjuas av spansk tv. Foto: Flickr

Det är ingen hemlighet att Nebojsa Simic lämnar IFK Kristianstad efter den här säsongen. Den montenegriske landslagsmeriterade målvakten söker nya utmaningar.

– Det har varit klart en längre tid. Hans ambitioner är att spela utomlands. Det är inget konstigt med det, säger IFK-tränaren Ola Lindgren till 24Kristianstad.

Enligt obekräftade uppgifter har IFK Kristianstad hittat en ersättare till Nebojsa Simic: Spanienproffset Richard Kappelin, som vann SM-guld med Alingsås och som blev vald till elitseriens bästa målvakt 2008 och 2009. Sedan 2015 vaktar han kassen i Naturhouse La Rioja.

– Det är inget jag kan kommentera här. Ni får vänta till presskonferensen. Det är Jesper Larsson (assisterande tränare och sportchef) som sköter den biten, säger Ola Lindgren.

Enligt Handbollskanalen ser det ut som om Nebojsa Simic hamnar i Bundesligaklubben MT Melsungen, där han får konkurrera med förre landslagskeepern Johan Sjöstrand.

IFK Kristianstads reservmålvakt Leo Larsson har kontrakt även över nästa säsong.

FaktaNamn: Richard Kappelin.
Ålder: 33.
Längd: 191 cm.
Vikt: 98 kg.
Position: Målvakt.
Klubb: Naturhouse La Rioja, som ligger tvåa efter Barcelona i den spanska ligan.
Aktuell: Ska ha skrivit på ett treårskontrakt med IFK Kristianstad och kommer i så fall att ersätta Nebojsa Simic som lämnar efter säsongen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Viktige backen förlänger med KIK

Eric Backman stannar i Kristianstads IK. "Det är kvalserien som gäller", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.14:34, 24 maj, 2017

Viktige backen förlänger med KIK

Eric Backman anslöt sent till KIK och även om han inledde piggt så var han under perioder utanför laget. I kvalserien växte han sedan rejält och var en av lagets bästa backar. Nu står det klart att han stannar i Kristianstad den kommande säsongen.

– Ytterligare en från förra årets trupp som förlänger, känns bra att vi kan behålla stora delar av truppen. Erik kom in mitt under säsongen och gjorde en bra första säsong där han utvecklade sitt spel i försvarszon ju längre säsongen gick, säger sportchef Jocke Johansson.

Eric Backman berättar själv om tankarna:

– De presenterade en bra helhetslösning och när några grabbar i laget kritade på ville jag också vara med på resan. Det finns förutsättningar i klubben, säger han.

Hade du andra alternativ?
– Det fanns lite och det stod och vägde. Men jag är jättenöjd över att stanna i KIK.

Vad har du för förhoppningar med den kommande säsongen?
– Det är är kvalserien som gäller. Inget snack om saken. Nu är det bara att köra på. Vi hade kanske lite otur nu i våras, men nu har grabbarna varit med ett år i kvalserien och vet hur det funkar.

Texten uppdateras.

 

FaktaKIK-truppen 2017/2018
Målvakter:
Joakim Strandberg
Backar:
Fredrik Lindblom
Viktor Wahldén
Acke Ringström
Amil Krupic
Niklas Lindmark (Ny från Skövde)
Eric Backman
Forwards:
Fredrik Hansson
Herman Hansson
Viktor Holmqvist
Sonny Karlsson (Ny från Mora)
Christopher Lindholm
Roger Olsson
Marcus Sirén (Nygammal från Mora)
Daniel Andersson
Mikael Johansson (Ny från Troja-Ljungby)
Simon Norberg (Ny från IK Oskarshamn)
Tränare:
Mats Lusth
Joakim Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KDFF-kaptenen uttagen till U23-landslaget

Kristianstads DFF:s lagkapten Alice Nilsson är uttagen i U23-landslaget.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.13:30, 24 maj, 2017

KDFF-kaptenen uttagen till U23-landslaget
KDFF-kaptenen Alice Nilsson är uttagen i U23-landslaget. Foto: Robert Rosén.

Den 6-12 juni spelar det svenska U23-landslaget en fyrnationsturnering i Värmland – där England, Norge och USA står för motståndet. En Kristianstads DFF-spelare är uttagen i truppen, nämligen lagkaptenen Alice Nilsson, 23.

I den unga truppen är Alice Nilsson den mest rutinerade, då hon sedan tidigare står noterad för nio landskamper på U23-nivå.

LÄS MER: Alice Nilsson: ””Jag vill bli mer jämn, i alla matcher”

Även den före detta Kristianstads DFF-spelaren Elin Karlsson, numera i Växjö DFF, är uttagen i truppen. Något som innebär att Elin kan komma att göra sin landslagsdebut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALFOTBOLL

André vände tillbaka till sexan – öser in mål

Efter två säsonger i Åsums BK gjorde André Sellgren, 25, i vintras flytten till Vanneberga IF. Väl tillbaka i division 6 har han öst in mål. ”Det hade varit kul att komma över 30”, säger skyttekungen om säsongens målsättning.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:05, 23 maj, 2017

André vände tillbaka till sexan – öser in mål
André Sellgren har gjort tolv mål på säsongens sju första matcher – och är med det bäste målskytt i lokalfotbollen. Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån & André Sellgren/Privat.

Säsongen 2014 gjorde André Sellgren ett strålande år i Kiaby IF och tog hem skytteligan i division 6 Östra på 26 gjorda mål. Efter två säsonger med Åsums BK i division 5 är han nu åter tillbaka i division 6 – där han öser in mål i Vanneberga IF.

– Det är väl inte dumt alls faktiskt. Jag har haft två fyramålsmatcher nu, säger André Sellgren, 25, som gjort tolv mål på de inledande sju omgångarna.

Såväl mot Wä IF som i helgens match mot Viby IF skrev André Sellgren in sig i målprotokollet fyra gånger om. Målkalaset mot Viby innebär att han toppar skytteligan i division 6 Östra och för närvarande är bäste målskytt i lokalfotbollen. Bakom framgångarna menar han att lagkamraterna i Vanneberga ligger.

LÄS MER: Här är våra lokala skyttekungar

– Det är medspelarna framförallt. Sen är ju vissa motstånd kanske inte jättebra. Men man ska inte klanka ner på dem, man vet ju inte om de har haft folk borta och så. Utan jag tror framförallt det är tack vare laget och medspelarna – vi kan leverera även om vi har tre-fyra man borta, säger André Sellgren och fortsätter:

– Jag tror mest det är medspelarna. Jag tar rätt löpningar och får bollar i rätt lägen. Det är rätt givna lägen jag gjort mål på liksom.

Även om André Sellgren gjort sig känd som en fruktad målskytt i division 6 trillade inte målen in i samma takt under sejouren med Åsum i division 5. Efter elva mål under debutsäsongen stannade fjolårets målskörd på fyra mål.

– Jag var rätt off då – lite trött på fotbollen med mera. Så det var väl mycket därför. Sen är det ju absolut mycket svårare och bättre motstånd. Så det är väl rätt mycket på grund av det med.

LÄS MER: Hon blev lokalfotbollens skyttedrottning

I vintras fattade han beslutet att vända tillbaka till division 6 och Vannberga IF. Ett val han motiverar med att många kompisar sedan tidigare spelade i klubben och att satsningen på två seniorlag – ett i division 6 och ett i division 7 – lockade. Med bättre och roligare träningar tror han nu att klubben kan avancera i seriesystemet.

– Det är en bra fråga. Vi kommer med garanti sluta topp tre, men det hade ju varit roligast att tatt serien. Där är ju ett par lag som vi inte mött än och jag vet inte hur bra de är, men vi ska nog kunna tvåla till dem också.

Det är alltså serieseger som är målsättningen?
– Det tycker jag ju. Om man kollar laget vi har bör vi ju klara det. Det är lite beroende på skador och sånt men förhoppningsvis kan vi klara oss ifrån det.

Att föra upp Vanneberga IF till division 5 är en målsättning – men André Sellgren har även sitt personliga mål klart för sig.

– 26 mål gjorde jag förra gången jag var i sexan. Det hade jag tänkt och slå nu i alla fall. Det hade varit kul att komma över 30.

FaktaNamn: André Sellgren
Ålder: 25
Bor: Fjälkinge
Familj: Särbo
Gör: Snickare på LB Hus
Klubbar: Rinkaby GoIF (moderklubb), Åhus Horna BK, Kristianstads FF, Rinkaby GoIF, Kiaby IF, Vanneberga IF, Kiaby IF, Åsums BK och Vanneberga IF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så matchar KIK på försäsongen

Kristianstads IK kommer att spela omkring tio träningsmatcher på försäsongen, det meddelade klubben på tisdagen.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.16:20, 23 maj, 2017

Så matchar KIK på försäsongen

KIK gick på tisdagen ut med vilka träningsmatcher de kommer spela på försäsongen. De inleder med att möta allsvenska IK Oskarshamn den 10 augusti och kommer totalt att spela ett tiotal matcher innan serien drar igång den 14 september.

– Vi vill spela många matcher, detta på grund av att förbundet tyvärr ”envisas” med att bara spela 22 omgångar fram till jul. Vi kommer att åka på ett miniläger till Danmark för två matcher och träning, ett bra sätt att få ihop gruppen på annan ort, säger sportchef Jocke Johansson till klubbens hemsida.

Laget går på is i Kristianstads ishall den 7 augusti.

Se hela försäsongsschemat i faktarutan.

 

FaktaTräningsmatcher
10/8 Oskarshamn 19.00
18/8 Rödovre–KIK
19/8 Rungstedt–KIK
23/8 KIK–Nybro H
29/8 Halmstad H
1/9–3/9 Cup i Kristianstad
8/9 KIK–Tyringe
13/9 Nybro–KIK
17/9 Seriepremiär

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: De möter KFC i DM

Kristianstad FC:s motståndare i åttondelsfinalen är nu klart.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.15:35, 23 maj, 2017

KLART: De möter KFC i DM

Under tisdagen lottades åttondelsfinalerna i DM och Kristianstad FC tar emot division 4-laget FC Trelleborg på hemmaplan.

KFC slog i förra omgången ut division 4-laget Åstorps FF efter vissa besvär med 3–1. FC Trelleborg slog i sin tur ut Åkarps IF med 6–5 efter straffar.

Matchen ska vara spelad senast den 14 juni.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel