Flodqvist klar för KIK resten av säsongen

Thom Flodqvist har brutit sitt kontakt med IK Pantern. Nu meddelar KIK att han tillhör dem resten av säsongen.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.15:28, 16 november, 2016

Flodqvist klar för KIK resten av säsongen
Thom Flodqvist i Panterntröjan. Foto: Bildbyrån

Thom Flodqvist anslöt i helgen på lån till Kristianstads IK. Nu meddelar IK Pantern att de gemensamt med Flodqvist har brutit kontraktet. I stället har han skrivit på för KIK resten av säsongen.

– Vi har kommit överens allihopa om en lösning. Nu är han vår spelare resten av den här säsongen, säger KIK:s sportchef, Joakim Johansson.

Hur viktig kommer han bli för er?
– ”Floda” var vår bästa poängspelare i fjol. Han känner till stan och laget och flyter rakt in. Han är en erkänt spelskicklig forwards som är bra i powerplay. Det blir en tillgång.

Thom Flodqvist kommer att bli klubbens supporterspelare – och ersätter därmed Markus Palmberg som tidigare var den tilltänkta supporterspelaren.

Texten uppdateras.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK-produkt får chansen i Malmö Redhawks

Malmö Redhawks testar KIK-produkten i CHL i slutet av veckan.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.13:47, 22 augusti, 2017

KIK-produkt får chansen i Malmö Redhawks
Dennis Svensson får chansen i Malmö Redhawks. Foto: Bildbyrån

Dennis Svensson lämnade Kristianstads IK inför förra säsongen och växte snabbt ut till en nyckelspelare i sin nya klubb IK Pantern. Debutsäsongen i HockeyAllsvenskan slutade med totalt 29 poäng – och nu har SHL-laget Malmö Redhawks fått upp ögonen för 25-åringen.

Till de två CHL-matcherna i veckan har Malmö Redhawks lånat in den KIK-fostrade centern.

”Nej dom har fått en skada där så behövde dom låna in en center! Så dom hörde av sig till Tillgren (Joakim, sportchef i IK Pantern reds. anm.) angående mig då, så de har gått där igen, sen fick jag prata med deras sportchef med och självklart svarade jag ju ja till att vara med!”, skriver Dennis Svensson i ett sms till 24Kristianstad.

Det är en häftig resa du gör. Från Hockeyettan till CHL på två säsonger?
– Det kan man väl säga. Men man vill väl inte att det ska ta stopp där heller. Det känns som att det gått snabbt och verkligen åt rätt håll.

Malmö Redhawks möter finska Kuopio på torsdag och norska Stavanger på lördag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: KIK-produkten inblandad i drömmål

KIK-produkten var inblandad i ett riktigt drömmål i helgens match mot Skellefteå.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.09:01, 22 augusti, 2017

TV: KIK-produkten inblandad i drömmål

Den numera 38-årige Henrik Malmström hänger alltjämt i. I Sparta Sarpsborgs träningsmatch mot SHL-laget Skellefteå var han inblandad i ett vackert mål.

Spana in TV-klippet nedan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sammalmaa: ”Detta är en stor chans för mig”

Joonas Sammalmaa är fast besluten – han vill ta en plats i Kristianstads IK.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.15:57, 21 augusti, 2017

Sammalmaa: ”Detta är en stor chans för mig”
Foto: Skärmdump Youtube

Efter att Daniel Andersson skadat ett ledband i knät gick KIK på forwardsjakt – och fann finnen Joonas Sammalmaa, närmast från Hudiksvalls HC. 26-åringen har en diger meritlista som innehåller bland annat spel i finska högstaligan. Nu vll han ta en plats i KIK.

– Jag tror att jag har goda chanser att ta en plats i laget – om jag spelar som jag kan. Mina ben var lite trötta i fredags men i lördags mot Rungstedt kändes det väldigt bra, säger Sammalmaa på finlandssvenska.

Vad vet du om Kristianstads IK?
– Det är ett bra lag som har stora chanser att gå till allsvenskan. Detta är en stor chans för mig och jag vill visa upp mig själv. Det är ett bra paket.

Sammalmaa anslöt till Sverige på torsdagskvällen och var alltså med laget i Danmark, där det spelades matcher mot Rödovre samt Rungstedt. Bägge matcherna slutade med förluster.

– Jag tycker att vi var lite bättre i båda matcherna, men gjorde inte mål. Därför förlorade vi, hade vi gjort fler mål hade vi vunnit tror jag, säger han Sammalmaa.

Hur skulle du beskriva din spelstil?
– Ganska allround, tycker jag. Jag är bra offensivt men kan också spela bra defensivt.

Tror du att du kan spela till dig ett kontrakt?
– Jag tror att jag har bra chanser. Men jag måste spela som jag kan. Det är ett väldigt bra lag som var nära att gå upp i allsvenskan redan förra säsongen.

KIK fortsätter sitt träningsmatchande på onsdag när Nybro Vikings kommer på besök.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så gick det i helgens lokalfotboll

Här är resultaten från helgens matcher i lokalfotbollen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.11:00, 21 augusti, 2017

Så gick det i helgens lokalfotboll
Både Sofie Magnusson (Gärds Köpinge IF) och Mikaela Ekberg (Åhus IF) kunde glädja sig åt segrar i helgen. Foto: Robert Rosén.

Herr

Division 3 Södra Götaland

Nosaby IF 2-1 Bjärreds IF
Mål: 0-1 Fredrik Svensson (33), 1-1 Karl Rydhög (62), 2-1 Karl Rydhög (78).
Kalle Rydhög är inne i ett ordentligt målstim, och kunde med två mål se till att vända på steken mot bottenlaget Bjärred. Trepoängaren innebär att Nosaby fortsatt är ett poäng efter serieledande Olympic – med en match mindre spelad.

Division 4 Östra

Åhus Horna BK 2-2 Veberöds AIF
Mål: 1-0 Bernhard Svanström (6), 1-1 Code Demba Sy (27), 1-2 Code Demba Sy (50), 2-2 Omid Shateri (90).
Ett sent mål räddade en efterlängtad poäng för Åhus, som radat upp förlusterna på senare tid. Pinnen gör att man lämnar över jumboplatsen i tabellen till Öja FF. Upp till Hanaskogs IS på kvalplats är gapet dock fortfarande stort, då Åhus är nio poäng efter.

Division 5 Nordöstra

Näsby IF 6-1 Glimåkra IF
Mål: 1-0 Sanjin Tufek (4), 2-0 Tim Roskvist (25), 3-0 Edonis Krasniqi (34), 3-1 Oscar Schuller (49), 4-1 Sanjin Tufek (54), 5-1 Kushtrim Sokoli (64), 6-1 Muhamed Bajrami (78).
Näsby stod för en ordentlig uppvisning hemma på Grönevi, och håller sig fast i den absoluta toppen. Medan Näsby parkerar på andraplats och har minst ett kval i sikte är Glimåkras säsong nu så gott som över. Nio poäng skiljer till kval till fyran medan man har elva poäng ner till återkvalet.

VMA IK 5-1 Åsums BK
Mål: 1-0 Kevin Persson (26), 2-0 Pierre Rosén (47), 2-1 Benjamin Birgersson (60), 3-1 Elliot Pramberg (77), 4-1 Oscar Hall (79), 5-1 Kevin Persson (85).
Precis som Näsby kunde serieledande VMA ta en bekväm seger. 5-1-segern innebar inte bara tre poäng, utan kan även visa sig viktig vid en målskillnadsaffär framåt hösten. Storsegern innebär nämligen att VMA fortsatt har bäst målskillnad utav de tre topplagen.

Vinslövs IF 2-2 Ovesholms IF
Mål: 0-1 Victor Åkesson (44), 1-1 Mert Yanev (66), 1-2 André Bengtsson (77), 2-2 Linus Olsson (92).
Länge såg det ut som att Ovesholm skulle ta en trea, och hålla hoppet om en kvalplats till fyran levande. Men ett övertidsmål såg till att det blev delad pott i Vinslöv. Poängtappet gör att Ovesholms avstånd till tredjeplacerade Bjärnum nu är sju poäng.

Broby IF 2-8 Fjälkinge IF
Mål: 0-1 Robin Gunnarsson (7), 0-2 Sebastian Ristevski (10), 0-3 Robin Gunnarsson (26), 0-4 Rasmus Sundholm (37), 1-4 Elliot Blennborn (44), 2-4 Elliot Blennborn (49), 2-5 Sebastian Ristevski (58), 2-6 Emil Lundgren (80), 2-7 Rasmus Råström (84), 2-8 Rasmus Råström (87).
En ny, välbehövlig trea för Fjälkinges del. På fredagskvällen hade man nämligen inga problem att städa bort jumbon. Segern gör att Fjälkinges förhoppningar om att inte bara undvika nedflyttning, utan även negativt kval i allra högsta grad lever. Upp till Vinslöv, på säker mark, skiljer nämligen inte mer än tre poäng.

Division 5 Östra

Tollarps IF 3-5 IFK Ystad FK
Mål: 0-1 Gustaf Fausö (4), 0-2 Gustav Fausö (25), 0-3 Kim Krondahl (39), 0-4 Emanuel Jönsson (65), 0-5 David Nilsson (69), 1-5 Jimmie Oskarsson (73), 2-5 Dennis Dahlberg (81), 3-5 Dennis Dahlberg (84).
En produktiv slutforcering putsade visserligen till siffrorna, men det blev till slut ännu en nollpoängare för Tollarp. Vad som var kanske än värre var att båda bottenkonkurrenterna Köpingebro och Spjutstorp vann sina matcher. Därmed är Tollarp ny jumbo i östra femman – med fyra poäng upp till kval.

Liga 06 IF 5-0 Vittskövle IF
Mål: 1-0 Mattias Andersson (10), 2-0 Linus Nilsson (15), 3-0 Jim Nylander (39), 4-0 Mattias Andersson (49), 5-0 Jim Nylander (72).
Tung förlust för Vittskövle, som vid en seger hade hakat på i toppstriden. Istället blev det noll poäng och oförändrat läge. Desto bättre för Vittskövles del förlorade flera andra av de kvalaspirerande lagen, vilket gjorde att avståndet upp enbart växte med en poäng.

Division 6 Mellersta

Nävlinge IF 1-0 Linderöds IF
Mål: 1-0 Alexander Tillman (6).
När Linderöd gästade serietvåan Nävlinge blev det noll poäng, även om siffrorna hölls nere. Då Huaröd samtidigt bärgade en trea halkade Linderöd, till råge på allt, också ner på den negativa kvalplatsen.

Djurröds IK 1-1 Häljarps IF
Mål: Okänt.
Medan Djurröd parkerat på nedflyttningsplats hela säsongen innehar Häljarp för närvarande en kvalplats till femman. I helgen spelade dock inte tabelläget någon roll, då man delade på poängen. Även om Djurröd tagit fyra poäng på de två senaste matcherna är det fortfarande långt upp till kval. Det skiljer nämligen hela elva poäng till Linderöd på tiondeplats.

Höörs IS 6-7 Huaröds IF
Mål: 1-0 Aron Andersson (7), 1-1 Agron Fetahi (13), 1-2 Martin Basti (16), 2-2 Tim Malmborg (17), 3-2 Johan Karlsson (23), 3-3 Martin Basti (30), 3-4 Tobias Martinsson (36), 4-4 Aron Andersson (38), 5-4 Gustav Samuelsson (45), 5-5 Jimmy Olsson (77), 5-6 Tobias Martinsson (79), 5-7 Martin Basti (90), 6-7 Gustav Samuelsson (94).
Det bjöds på ett ordentligt målkalas på Färs & Frosta Arena i helgen. Jumbon Höörs IS, som enbart har ett poäng, var i halvtid på väg mot säsongens första trea. I andra halvlek vände dock Huaröd på steken, tog med sig de tre poängen hem och passerade Linderöd i tabellen.

Division 6 Östra

Venestad IF 1-4 Everöds IF
Mål: 1-0 Jetmir Bucolli (18), 1-1 Mikael Törnström (48), 1-2 Melker Knutsson (54), 1-3 Viktor Thell (63), 1-4 Viktor Thell (65).
Det blir allt jämnare kring nedflyttningsstrecket i sexan. I helgen inkasserade nämligen Everöd en oerhört viktig trea. Nu skiljer det bara ett poäng upp till Wä på kvalplatsen. Förlorande Venestad är i sin tur på säker mark, placerade i mittenskiktet.

Edenryds IF 1-2 Vinnö IF
Mål: 0-1 Isac Bondesson (25), 1-1 Jiovanni Landu Puati (31), 1-2 Samuel Lindh (81).
Vinnö har nu sju poäng ner till Wä på kvalplatsen, då man bärgade en trepoängare mot Edenryd. Även om kontraktet är långtifrån säkrat är tabellen en munter läsning för Vinnö IF. I nuläget är de nämligen femma, och ”Best of the Rest”, bakom den överlägsna toppkvartetten.

Vanneberga IF 5-0 IFK Knislinge
Mål: 1-0 Anton Persson (9), 2-0 Anton Persson (32), 3-0 Niklas Barsegård (80), 4-0 Andreas Lewitz (87), 5-0 Anton Rosengren (90).
Vanneberga förhoppningar om att jaga ikapp serieledande Yngsjö lever vidare. Med fem poäng upp och bara sex matcher kvar börjar dock goda råd att bli dyra. I helgen gjorde man dock jobbet, och mycket mer än så kan man inte göra.

Division 7 Nordöstra

Bjärlövs IF 2-5 Vanneberga FF
Mål: 0-1 Johan Faijermo (3), 1-1 Håkan Henningsson (27), 1-2 Henrik Grönwall (32), 1-3 Alex Axelsson (36), 2-3 Faruk Zuber (65), 2-4 Kevin Ingemansson (79), 2-5 Gabriel Pettersson (83).
Bjärlöv är alltjämnt poänglösa, medan Vanneberga i allra högsta grad är inblandade i striden om en kvalplats till sexan. De fem målen hemmalaget fick släppa förbi sig innebar även att man passerade 100-strecket – då man har släppt in 104 mål i årets seriespel.

Östra Sönnarslövs IF 2-10 Skepparslövs IF
Mål: 0-1 Tony Svensson (3), 0-2 Daniel Nilsson (15), 0-3 Johan Ström (22), 0-4 Daniel Nilsson (32), 1-4 William Palmé (35), 1-5 Erik Lindberg (44), 2-5 Jonatan Johnsson (45), 2-6 Tony Svensson (65), 2-7 Daniel Nilsson (77), 2-8 Tony Svensson (80), 2-9 Tony Svensson (82), 2-10 Tony Svensson (88).
Vid sommaruppehållet var Tony Svensson bäste målskytt i lokalfotbollen. Än har han inte heller visat några tecken på att slå av på takten. Mot Östra Sönnarslöv blev det fem nya mål. Därmed utökar Tony ledningen i skytteligan – samtidigt som Skepparslöv nu är nya serieledare, i kraft av bättre målskillnad än Östanå Bruk.

Degeberga GoIF 9-5 Strömsborgs IF
Mål: Okänt.
Det bjöds på målkalas på Degeberga IP, där hemmalaget kunde ta hand om alla tre poäng. Med en ny seger i fickan lever Degebergas kvalförhoppningar vidare. Upp till Vanneberga på fjärdeplats skiljer det tre poäng.

Dam

Division 3 Nordöstra

Åhus IF 4-0 Hanaskogs IS/IFK Knislinge
Mål: 1-0 Therese Carlsson (11), 2-0 Louise Jarl Bergqvist (33), 3-0 Mikaela Ekberg (37), 4-0 Therese Carlsson (70).
Seriefinalen i trean blev en ensidig historia, där Åhus fick in hela fyra mål bakom seriens bästa defensiv. Segern gör att Åhus nu ryckt åt sig en trepoängsledning i serietoppen och dessutom har tio måls bättre målskillnad. Division 2 kommer allt närmare för Åhus IF.

Wä IF 0-5 Hjärsås/Värestorps IF
Mål: 0-1 Mikaela Alvarsson (23), 0-2 Mikaela Alvarsson (55), 0-3 Alexandra Glimbrink (58), 0-4 Linnea Svantesson (66), 0-5 Fanny Bolin (76).
Wä IF åkte på en riktig storförlust, i mittenmötet mot Hjärsås/Värestorp. I det långa loppet är det dock osannolikt att varken förlusten eller de många baklängesmålen ska ha någon betydelse. Ner till Tyringe på nedflyttningsplats skiljer nämligen nio poäng.

Gualövs GoIF 1-2 Gärds Köpinge IF
Mål: Okänt.
Gualöv är tabelljumbo, med noll poäng. Det gör dock inte segern mindre viktig för Gärds Köpinges del. Tack vare trepoängaren har man nu två poäng ner till Tyringe på nedflyttningsplats. Att det blir en nervös höst är dock ingen högoddsare, där kampen för nytt kontrakt lär leva in i kaklet.

Division 4 Nordöstra

Sibbhults IF 3-2 Önnestad BoIF
Mål: 0-1 Julia Fält (32), 1-1 Ebba Axelsson (56), 2-1 Lova Åberg (61), 3-1 Lova Åberg (67), 3-2 Therese Eriksson (78).
Obesegrade i våras, men nu krävdes bara en match innan Önnestads nolla i förlustkolumnen skulle försvinna. Att den dessutom kom mot Sibbhult – som hade vunnit en match på hela säsongen – var än mer oväntat. Önnestad innehar dock fortsatt en uppflyttningsplats, även om Farstorp skuggar ett poäng bakom.

Vittskövle IF 3-0 (WO) Hörja IF
Mål: –
Medan Önnestad åkte på en förlust är serieledande Vittskövle alltjämnt obesegrat. När jumbon Hörja inte kom till spel var det bara för hemmalaget att tacka för de tre poängen, och kunna konstatera att serieledningen växte till sig.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Wä IF-produkt klar för dansk klubb

Måns Herrmann, med Wä IF som moderklubb, flyttar vidare till Danmark.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:33, 21 augusti, 2017

Wä IF-produkt klar för dansk klubb
Måns Herrmanns karriär går vidare i Danmark. Foto: Matilda Ahlberg/Bildbyrån.

Efter flera provspel med klubbar i Allsvenskan, Superettan och Division 1 skrev Måns Herrmann, 20, i våras till slut på för Höganäs BK i Division 2. Nu står det klart att anfallstalangen åter lämnar svensk fotboll. På söndagskvällen  presenterades nämligen Måns Herrmann av FC Helsingör, nykomlingar i danska högstaligan.

– Måns är en spelare som i första hand är inhämtad som utvecklingsspelare, så får vi se om vi kan göra en Superligaspelare av honom. Han är ung, hungrig och har en riktigt stort talang, som vi ska hjälpa honom att förlösa, säger Janus Kyhl, direktör i FC Helsingör.

Därmed väntar ett nytt utlandsäventyr för Måns Herrmann. Efter att ha startat karriären i Wä IF och därefter gått vidare till Helsingborgs IF spenderade 20-åringen som bekant flera år i nederländska Feyenoords ungdomsakademi, innan han vände hem till Höganäs BK.

Kontraktet med FC Helsingör är skrivet fram till och med 1 januari 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng