Efter mordet – hemlösa Lars är nu begravd

I lördags hölls begravningen av hemlösa Lars, som i augusti blev mördad vid stationen i Hässleholm. Ingela Hansson är en av dem som följt honom under flera år.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.18:53, 11 november, 2016

3 bilder
  • Många valde att lämna blommor och tända ljus vid stationen då hemlösa Lars blev mördad. Nu är han begravd i hemlandet Tyskland, med sin familj närvarande.
    Många valde att lämna blommor och tända ljus vid stationen då hemlösa Lars blev mördad. Nu är han begravd i hemlandet Tyskland, med sin familj närvarande.
  • Många blommor lämnades vid gångbron, där Lars misstänkts ha bragts om livet.
    Många blommor lämnades vid gångbron, där Lars misstänkts ha bragts om livet.
  • Hässleholm centralstation.
    Hässleholm centralstation.

På tisdagen den 9 augusti hittades Lars livlös vid gångbron på stationen i Hässleholm. Det var en välkänd person bland många av pendlarna. Ofta sågs han med sina kryckor och många påsar i samma gångbro där han bragts om livet.

Nu har Lars blivit begraven i sin hemstad Göttingen. Begravningen skedde förra lördagen med hans närmaste närvarande. Det fanns bland annat en syster kvar i Tyskland. En av dem som följt Lars under hans tid i livet är Ingela Hansson i föreningen ”Hemlösa i Hässleholm.
– Nu får han vila i frid. Det blev också ett avslut då vi arrangerade en minnesstund för honom en kort tid efter att Lars gick bort, säger hon.

Flera av personerna i organisationen brukade ta kontakt med Lars och de andra hemlösa kring stationen. De åker ut på kvällarna för att se hur de mår. Just Lars beskrivs som värnlös och en person som inte gör en fluga förnär. Därför togs beskedet om hans död emot med bestörtning.
– Det var fruktansvärt. När vi läste att mordet hänt nära av stationen förstod jag att det var en av våra vänner. Många av oss pratade med Lars och vi gav honom en frukostpåse vid något tillfälle, säger Ingela Hansson.

Efter mordet greps en 17-årig man misstänkt för gärningen. Nu har han suttit häktad i snart 13 veckor. Utredningen mot honom pågår fortfarande, men något åtal har inte väckts. Hos många av de hemlösa i Hässleholm finns en oro innan 17-åringen fälls.
– Många av våra vänner är rädda, säger Ingela Hansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel