TV: Kristianstadbon hyllas för sin låt – inspelad på galleria

Fredrik Hagedorns låt "I was Good" är inspelad i en oöppnad del av Galleria Boulevard i Kristianstad – och hyllas rejält på sociala medier. "Det är jätteroligt. Man är alltid lite nervös, men jag är helnöjd", säger han till 24Kristianstad.se.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.20:47, 26 oktober, 2016

Om dagarna är han barista på Le Croissant i Kristianstad, men på kvällarna är han en musiker som gör succé på sociala medier. 23-årige Fredrik Hagedorns avskalade låt ”I was Good” hyllas och delas friskt på Facebook.

– Det är jätteroligt. Jag lade ut videon i går och den har fått ett väldigt bra bemötande. Man är alltid lite nervös när man lägger ut sin egen låt. Vad ska folk tycka? Låter den bra? Men jag är helnöjd, säger Fredrik Hagedorn till 24Kristianstad.se.

Han beskriver låten som en klassisk kärlekslåt, men som han i övrigt lämnar mycket till lyssnaren att själv tolka. Låten spelades in – på Galleria Boulevard i Kristianstad.

– Vi spelade in videon på en oöppnad del av gallerian. Den var helt tom, så det var perfekt att spela in där. Jag fick hjälp av en gammal vän, Joel Andersson, så det blev jättebra med akustik och en schysst miljö, säger Fredrik.

Lite annorlunda inspelningsplats?
– Ja, men det är kul att testa på lite nya grejer. Jag har inte riktigt gjort någon live-video tidigare, utan har spelat in hemma med en enkel kamera. Nu ville jag göra något mer proffsigt, och jag tror att folk uppskattar när videon har bättre ljud och är snyggt filmad.

Drömmen är att kunna livnära sig på musiken, och att väcka känslor i låtarna.

– Jag vill kanske inte bli världskänd, men i alla fall överleva på musiken genom att spela mina egna låtar. Jag vill få folk att börja gråta, locka fram en känsla, i stället för att göra en glad låt som folk dansar till på nattklubben. Jag är en glad och positiv person, men mina låtar är sorgsna och inriktade på att folk ska tänka efter.

Hur kan det bli så?
– Jag vet inte. Musiken är en slags terapi, klyschigt uttryckt. När jag mår dåligt, eller bra, så är det alltid lättare att komma på en låtidé. Jag har alltid brunnit för musiken. Har aldrig varit en sportkille eller ett mattegeni. Det är i musiken som jag har gjort bra ifrån mig.

För mer information om Fredrik Hagedorn kan man besöka hans sida på Facebook.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man omhändertogs i gallerian – hotade tjänsteman

En berusad man omhändertogs under tisdagen i Galleria Boulevard. Då stod han för våldsamt motstånd – och hotade tjänstemän.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:42, 24 maj, 2017

Man omhändertogs i gallerian – hotade tjänsteman
Mannen var inlåst på en toalett i Galleria Boulevard. Foto: Robert Rosén.

Under tisdagseftermiddagen tillkallades polis till Galleria Boulevard, med anledning av en misstänkt misshandel. Efter att ordningsvakter kontrollerat toaletterna kunde man även finna den misstänkte mannen som är i 35-årsåldern.

– Där hade en misstänkt låst in sig. Det var en våldsam person där inne och när man ska ta ut mannen ser man att det kanyler och sånt runt om, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisområde sydvästra Götaland.

Den berusade mannen kunde omhändertas men stod då såväl för våldsamt motstånd som hot mot tjänsteman, då han sa att skulle kunna komma att skada polisen.

Mannen fördes efter händelsen in till polisstationen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så firas första maj i Kristianstad

När arbetarnas högtidsdag, 1 maj, inträffar har såväl Socialdemokraterna som Vänsterpartiet och Kommunistiska Partiet arrangemang i Kristianstad.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.11:00, 30 april, 2017

Så firas första maj i Kristianstad
Socialdemokraterna genomför den 1 maj sin årliga marsch i staden – här från 2013. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Första maj innebär att arbetarnas högtidsdag inträffar och runt om i Sverige är firandet stort hos framförallt partier till vänster i det politiska landskapet. I centrala Kristianstad kommer Socialdemokraterna som vanligt hålla en marsch genom staden – vilken börjar och slutar i Tivoliparken. Tron är att det i år kommer bli en bra uppslutning under demonstrationen.

– Det brukar ju vara allt mellan ett par hundra och upp till 500. Valår är det ju alltid lite mer men nu har vi precis haft partikongress, där mycket LO- och arbetsmarknadsfrågor kommit upp på bordet. Sen revs ju Lex Laval nyss upp i riksdagen. Arbetarfrågorna har fått en helt annan status. Så jag tror på mycket folk och mycket mer LO-folk som kommer och ställer upp på 1 maj faktiskt, säger Katarina Honoré (S), ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samt ansvarig för LO-facken i de skånska kommunerna.

Det är som brukligt ett fullspäckat schema för Socialdemokraterna där bland annat justitie- och migrationsminister Morgan Johansson kommer att gästa och efter marschen hålla ett tal under firandet i Tivoliparken.

– Det är alltid bra att få en minister, det slår ju alltid lite högre. Sen är ju Morgan från Skåne och har gjort ett fantastiskt jobb under den tuffa tiden han har haft, sen hösten 2015, säger Katarina Honoré om den tilldelade talaren.

LÄS MER: Morgan Johansson håller tal i Kristianstad

Förutom Socialdemokraterna håller även Vänsterpartiet och Kommunistiska Partiet ett första maj-firande i staden. För Vänsterpartiet startar firandet med en samling utanför Galleria Boulevard och under dagen kommer det att hållas tal. Kommunistiska Partiet bjuder i sin tur in till en ”Röd Front-manifestation” – med samling utanför Galleria Boulevard samt tal och sång.

Vad gäller övriga politiska partier är det ingen som officiellt, via hemsida eller sociala medier, gått ut med att de kommer ha något första maj-firande i Kristianstad.

FaktaFörsta maj-firandet i Kristianstad:
Socialdemokraterna firar första maj i Tivoliparken och schemat för dagen lyder enligt följande:
10:30 – LO bjuder på frukost.
10:45 – Dan Berger, Arbetarkommunens Ordförande, och Anders Tell, Ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, talar.
11:15 – Uppträdande av Pidde Pannkaka.
12:00 – Bland annat finns Hassans Tivoli på plats & SSU Kristianstad genomför aktiviteter.
13:30 – Marschen avgår från Tivoliparken.
14:00 – Tal av Morgan Johansson.
14:30 – Cirkus Flink är på plats.

Föredrar man att fira med Vänsterpartiet är det istället samling utanför Galleria Boulevard vid 12:00 som gäller. Agneta Lenander, sjuksköterska och ledamot i Regionfullmäktige, och Magnus Åkeborn, ordförande Vänsterpartiet Hässleholm, kommer därefter att hålla tal.

Likt Vänsterpartiet samlas Kommunistiska Partiet utanför Galleria Boulevard. Tillsammans med Revolutionär Kommunistisk Ungdom bjuder de in till en Röd Front-manifestation vid 13:30. Fyra talare – Elin Sejderuna (personlig assistent), Max Olsson (boendestödjare), Claes Truedsson (busschaufför) och Cristian Olave (industriarbetare) – är uppskrivna. Dessutom bjuder Niklas Heliosson på sång.

Källor: ABF Skåne Nordost, Vänsterpartiet Kristianstad och Kommunistiska Partiet Kristianstad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Detta händer i Kristianstad i helgen

Handbollsfest, ett Pokémon Go-event eller en tripp tillbaka till 1967? Valet är ditt. Nedan listar 24Kristianstad helgens händelser i stan.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.16:33, 21 april, 2017

Detta händer i Kristianstad i helgen
Handboll och Pokémon Go är två av helgens händelser. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån & Mostphotos.

21/4: Fredag
19:00, Kristianstad Arena – IFK Kristianstad-Guif
Ska IFK Kristianstad ta sig vidare till semifinal? Efter två raka segrar har de orangea chansen att avgöra kvartsfinalserien under fredagskvällen.

19:00, Västra Vrams kyrka – Jesus Christ Superstar
Rockopera med JCS-kören, solister och orkester under ledning av kapellmästaren Jonas Svensson. I helgen väntar tre spelningar – den första under fredag kväll.

22/4: Lördag
Utställningar och konstrundor

Påskhelgen må vara över men även denna helg har flera av konstutställningarna öppet samtliga dagar – och Östra Skånes Konstnärsgilles konstrunda rullar vidare.

11:00, Galleria Boulevard – Modevisning
Gallerians butiker visar upp mode-, hår-, smink- och smycketrender på gallerians andra plan.

11:00-13:00, Tivoliparken – PoGo Event
Skånetrafiken arrangerar ett Pokemon Go-event för hela familjen. Tivoliparken kommer fyllas med lures på alla Pokéstops.

13:00, Galleria Boulevard – Modevisning

13:00-16:00, Studieförbundet Vuxenskolan – Släktforskningskväll
För alla med intresse för släktforskning arrangeras ett öppet hus där man kan få hjälp att anskaffa sig nytt material eller bearbeta det man redan har.

14:00, Västra Vrams kyrka – Jesus Christ Superstar

15:00, Galleria Boulevard – Modevisning

18:00, Västra Vrams kyrka – Jesus Christ Superstar

19:00, Kristianstads Teater – The Hittills
Coverbandet tar med publiken tillbaka till 1960-talet och bjuder på årtiondets allra största hits. Rättare sagt är det året 1967 som gäller.

23/4: Söndag
13:00, Kristianstads Teater – Karlsson på Taket

En av alla Astrid Lindgrens historier får nytt liv i Kristianstad under söndagen. En fartfylld föreställning för hela familjen.

14:00-15:00, Naturum – Bland klodyvlar och fiskiglar
Naturvägledare finns på plats för familjeaktiviteten där man får leta småkryp under vattenytan, med hjälp av en håv.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter konkursen: Så mycket skulder hade Team Sportia

För cirka två veckor sedan meddelade Team Sportia att de skulle stänga butiken i Galleria Boulevard. De dokument de lämnat in till tingsrätten visar att de har flera miljoner kronor i skulder.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:27, 19 april, 2017

Efter konkursen: Så mycket skulder hade Team Sportia
I skyltfönstret på Team Sportia meddelar advokatbyrån att det är utförsäljning på grund av konkursen.

I oktober år 2015 öppnade Team Sportia sin butik på andra våningen i Galleria Boulevard. Inriktningen var att sälja och eventuellt hyra ut sport- och fritidsartiklar. Första året gick dock inte särskilt bra ekonomiskt sett. Resultatet för det brutna räkenskapsåret 2015/2016 landade på minus 746 000 kronor.

För cirka två veckor sedan, den 5 april, beslutade sig ägaren för butiken att ansöka om konkurs. Skulderna uppgick då till totalt 4,3 miljoner kronor. Det vill säga cirka en miljon kronor mer än vad hela lagret och inventarierna beräknades vara värda. Bolaget var nu på ekonomiskt obestånd. Banken och leverantörer är de som bolaget är skyldig mest pengar.

Nu arbetar en förvaltare med att försöka få in så mycket pengar som möjligt till fordringsägarna. Mikael Ekström på Kristianstads advokatbyrå har fått det uppdraget. Nu säljs varorna ut till rabatterat pris. I höstas var lagret värderat till cirka tre miljoner kronor.

– All verksamhet bedrivs nu i konkursbolaget, där vi ska få in så mycket pengar som möjligt för lager och inventarier. På sikt ska allting säljas och hittills har det gått bra, säger Mikael Ekström.

Företaget som äger butiken i Kristianstad heter HS Sport i Kristianstad AB. De hann endast lämna in en årsredovisning innan konkursen var ett faktum. I september år 2016 konstaterade vd:n att verksamheten har gett ett litet överskott.

Lönsamheten skulle ökas ännu mer genom att minska de fasta kostnaderna och satsa på mer effektiv marknadsföring. Då hade ägaren också skjutit till en stor summa pengar i form av ett lån för att butiken skulle gå runt. Enligt uppgift ska kostnaden för hyran av lokalen i gallerian ha påverkat ekonomin.

Sammanlagt nio personer har varit anställda i butiken. Vad som kommer att ske med dem är oklart.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De blev utsedda till vinnare på mässan

Under fredagen hölls UF-mässan i Galleria Bouelvard. Ett flertal elever ställde ut med sina produkter och tjänster. Flera av dem fick ta emot pris i form av blommor och checkar.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.10:32, 8 april, 2017

6 bilder

Unga företagare från Kristianstads gymnasieskolor deltog under fredagen på mässan i galleria Boulevard. Under det senaste året har elever fått starta upp egna företag med syftet att lära sig mer om entreprenörskap. Nu hade de chansen att sälja in fler produkter och tjänster till gallerians besökare.

Ett av företagen på plats var Fifthy Shades UF, som har riktat in sig på att sälja glasögon. Bakom det står elever från Söderportskolans ekonomiprogram.
– Vi ville ha en produkt som inte är beroende av årstiderna. Det är viktigt att ha solglasögon även på vintern, för att inte riskera snöblindhet, säger Dinah Olsson som driver UF-företaget tillsammans med Hanna Svensson.

Vad tycker ni om att ställa ut på en sådan här mässa?
– Man lär sig mycket kundkontakt efter att först ha ställt ut på UF-mässan i Malmö och nu här. Det har varit mycket folk här i dag, säger Hanna Svensson.

Ett annat av företagen på plats är Lyktan UF med elever från Milnerskolan. De säger sig ha lärt mycket om ekonomi genom att delta i projektet. Deras val av produkt kom tidigt.

– Vi tycker båda om inredning och ville sälja något som kan lysa upp hela året. Det är lyktor med koppardetaljer eller helt i glas både för att använda inom- och utomhus, säger Jenneth Harrysson.

Fyra priser delades ut i samband med mässan. Representater från kommunen och näringslivet var på plats för att hylla eleverna.
– Det behövs fler unga entreprenörer och vi vet att de som driver UF-företag brukar bli mer framgångsrika som företagare och även som chefer, sade kommunens näringslivsutvecklare Kamilla Danielsson.

Här är de fyra UF-företag som prisades.
1. Old is Gold UF (Mässans tjänst)
2. Sigrids UF (Årets vara)
3. Ljusglimt UF (Årets monter)
4. Safetyspray UF (Mässans säljande företag)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel