Kristianstads IK–Troja/Ljungby

JUST NU: KIK i brygga i tungviktsmötet

Kristianstad är i brygga inför den tredje perioden i mötet med Troja/Ljungby.

Jesper Hallberg

Kl.20:32, 17 oktober, 2016

JUST NU: KIK i brygga i tungviktsmötet
Utvisningarna håller på att sänka KIK. Foto: Martin Persson

Utvisningarna håller på att sänka KIK i toppmötet mot Troja. Bortalaget tog tillvara på tre powerplay i andra perioden och har en 4–1-ledning inför tredje perioden. Kristianstads reduceringsmål gjorde av Daniel Andersson som sprätte upp en målvaktsretur.

KIK måste upp ett par snäpp i tredje perioden om man ska ha med sig någon poäng.

LÄS MER: Lusth inför tungviktsmötet: ”Seriens bästa lag som möts”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ännu ett damlag tvingas dra sig ur

Med tre veckor till premiären drar de sig ur serien.

Robert Rosén

Kl.09:13, 23 mars, 2018

Ännu ett damlag tvingas dra sig ur
Åsum har utgått ur seriespel. FOTO: Pexels.

För två veckor sedan kunde 24Kristianstad berätta att Ovesholms IF drar sig ur Division 4 Nordöstra, till följd av spelarbrist. Nu står det klart att även Åsums BK dragit sig ur serien.

– Vi gick för seriespel, men när träningsmatcherna skulle börja så hoppade flera spelare av. Vi var tolv spelare kvar och det funkar inte att gå in i seriespel med så få spelare, säger spelande tränaren Moa Raftmark till Kristianstadsbladet.

LÄS MER: Spelarbrist gör att laget drar sig ur serien

Tanken var att såväl Ovesholm som Åsum i år skulle göra comeback i seriespelet, efter att ha stått utan damlag i flera år. Återbuden gör att Viby IF nu är den enda lokala föreningen som gör comeback i damfyran.

Seriepremiären i Division 4 Nordöstra är tre veckor bort.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Sportchefen lämnar KIK

Sportchefen väljer att tacka för sig. ”För KIK är det ett bra läge att någon annan får ta över nu”, säger han.

Robert Rosén

Kl.16:15, 21 mars, 2018

KLART: Sportchefen lämnar KIK
Joakim Johansson slutar som sportchef. FOTO: Arkiv.

Tidigare i veckan kom beskedet att tränaren Mats Lusth väljer att ta över Mora IK. Nu står det klart att även sportchefen Joakim Johansson väljer att lämna Kristianstads IK.

För fem år sedan återvände ”Jocke” till KIK och tog över åter som sportchef. Klubben lanserade då sin femårsplan – vilken gick ut på att man skulle gå upp i HockeyAllsvenskan 2018.

LÄS MER: BOMBEN: Mats Lusth tar över Mora

– Jag har under fem år jobbat för att försöka ta KIK till Allsvenskan, även om vi inte nådde ända fram så har vi gjort ett bra arbete på många plan. Det är väldigt få personer som vet hur mycket jobb som ligger bakom för att kunna bedriva den verksamhet som vi i Kristianstads IK gör idag. Jag känner att det är rätt tid för mig att avsluta och gå vidare. För KIK är det ett bra läge att någon annan får ta över nu när en ny plan ska sättas och nya målsättningar ska tas, säger ”Jocke” Johansson, om valet att inte förlänga kontraktet, till klubbens hemsida.

Fram tills det att Kristianstads IK presenterat en ny sportslig organisation kommer styrelsen att ta över det fortlöpande arbetet.

Under sina många år i föreningen har ”Jocke” Johansson förutom nio år som sportchef även hunnit med att vara tränare, assisterande tränare och spelare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succésäsong för Vångabacken: ”Bland de bästa åren”

Aldrig förr har Vångabacken öppnat upp så sent på året. Trots det blev säsongen en framgångssaga. ”Det här är bland de bästa åren, trots en säsongsstart den 10 februari”, säger Mats Hansson.

Robert Rosén

Kl.18:50, 20 mars, 2018

Succésäsong för Vångabacken: ”Bland de bästa åren”
Säsongen är nu över för Vångabacken. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

I helgen som gick var det sista chansen att åka skidor i Skåne. Då var det nämligen säsongsavslutning i Vångabacken. När Vångabergets Slalomklubb nu summerar säsongen är det idel positivt.

– Det känns tomt nu. Det har varit några intensiva veckor där alla funktionärer har varit i fullt varv. Vi avslutade för allmänheten i lördags och i söndags hade funktionärerna en dag att disponera backen i full frihet. Som en belöning för deras arbete, säger Mats Hansson, ordförande i Vångabergets Slalomklubb.

LÄS MER: Vångabacken nära rekordsiffror

Mer än 100 volontärer har i vinter arbetat ideellt i backen. De har fått se en säsong som varit en av de bästa sedan föreningens grundande 1980.

– Det gick över förväntan när det gäller ekonomin också. Det här är bland de bästa åren, trots en säsongsstart den 10 februari. Jag tror aldrig vi startat upp så sent. Men det blev ändå lämpligt för då kom vecka 7 när Danmark hade sportlov och sen vecka 8 när vi själva hade sportlov, säger Mats Hansson.

Det svenska sportlovet bjöd också på ett ökat intresse, och tre dagar i sträck var i princip all utrustning i Vångabacken uthyrd. Även om toppen nåddes under vecka 8 höll intresset i sig även under vecka 9-11, där de nådde upp till fina besökssiffror.

Trots den sena starten blev säsongen ändå ungefär lika lång som brukligt.

– Det brukar vara nån vecka längre. Men jag räknade på det och vi har haft 36 dagar från öppning till stängning. Nåt år när det var riktigt dåligt väder hade vi bara 18 dagar. Så det blev faktiskt många skiddagar i år också, i och med att vi kunnat hålla ut så här.

När hade ni senast öppet så här långt in på året?
– Det kan jag inte minnas. Men det är nog en tio år sen sist, som vi höll ut i mars så här.

Med ännu en säsong till ända har föreningen redan börjat snegla på 2019. Från i år tar de med sig erfarenheter och lärdomar att använda i framtiden.

– Vi kommer till och börja med att uppmana folk att komma redan i början av sportlovsveckan. Det blir lätt att man skjuter fram det till slutet av veckan. Men i början av veckan är det mindre konkurrens i backen och om om utrustningen.

– Sen ser vi en ökad efterfrågan av skidskola på banområdet. Det är väldigt mycket nybörjare som introduceras till skidvärlden hos oss. Vi sneglar på möjligheterna till att investera och göra ett nytt banområde.

De många orutinerade skidåkarna har gjort att liftköerna till de mindre backarna och enklare nedfarterna är längre än till huvudbacken. Därav planerna på ett nytt banområde.

– Det speglar väl lite besökarna. De är lite gröna och lite försiktiga. De avrostar sig här eller lär sig här. Så det drömmer vi om att kunna genomföra så fort som möjligt, avslutar Mats Hansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Det gäller för Krutis i Champions League: ”Har restriktioner”

Beskedet från EHF: Populäre maskoten får hålla sig i skinnet.

André Eriksson

Kl.15:56, 20 mars, 2018

Det gäller för Krutis i Champions League: ”Har restriktioner”
Krutis. Foto: Bildbyrån

IFK Kristianstads maskot Krutis har blivit en omåttligt populär stämningshöjare i Kristianstad Arena när det brandgula guldlaget spelar handbollsmatcher.

Men när IFK Kristianstad ska spela den historiska Champions League-åttondelsfinalen mot Flensburg på lördag får Krutis hålla sig i skinnet.

LÄS MER: IFK-importer kallade till landslaget

Det internationella europeiska handbollsförbundet EHF har nämligen gett tydliga direktiv om vad maskoten får göra och inte göra i CL-slutspelet.

– Han har vissa restriktioner. Han är med på inspringet, sedan måste han hålla sig bakom ledreklamen och vid läktarna, förklarar klubbchefen Nikolas Larsson för Kvällsposten och fortsätter sedan:

– Vi ska gå igenom med matchdelegaten vad som är okej. Delegaten kommer att ge instruktioner till Krutis som han måste följa.

– Han får dock komma in vid timeouterna, så länge han inte rör sig i närheten av spelarna.

I övrigt meddelar Nikolas Larsson att IFK Kristianstad kommer att få köra sitt inspring och spelarpresentationen som vanligt.

Maskotarna har varit ett omdiskuterat ämne i handbollssverige de senaste åren. I april 2016 anmäldes Krutis för olämpligt uppträdande efter att maskotens beteende uppfattats som provocerande av domarteamet.

Bara för några månader sedan väcktes debatten till liv på nytt när Ystads IF-maskoten Gripen gjorde obscena rörelser mot en spelare i Hammarbys handbollslag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KDFF-nyförvärvet till U23-landslaget

En Kristianstads DFF-spelare tar plats i truppen.

Robert Rosén

Kl.11:49, 20 mars, 2018

KDFF-nyförvärvet till U23-landslaget
Josefine Rybrink är uttagen till U23-landslaget. FOTO: Matilda Ahlberg/Bildbyrån.

I vintras gjorde Kristianstads DFF klart med Josefine Rybrink, 20, från Kungsbacka DFF. Nu har den mångsidiga försvararen för första gången kallats till U23-landslaget.

Den 3-10 april beger sig landslaget till La Manga för landskamper mot USA, Frankrike och Kina. Truppen består av fem debutanter, där Josefine Rybrink alltså är den ena.

LÄS MER: Nästa KDFF-nyförvärv klart: ”Jag är oerhört glad”

Försvararen har dock gott om erfarenhet av landslagströjan sedan tidigare, då hon representerat Sverige både på U19- och U17-nivå.

Kallesen till U23-landslaget är bara den senaste i raden av KDFF-spelare som blivit uttagna till landslaget. Så sent som i går tog Mia Carlsson plats i A-landslaget medan Kajsa Törnkvist och Saga Jontoft inleder U17-landslagets EM-kval på torsdag.

FaktaU23-landslagets trupp till La Manga
Målvakter:

Britta Elsert Gynning, Eskilstuna United
Matilda Haglund, Linköpings FC

Försvarare:
Emelie Andersson, KIF Örebro
Ronja Aronsson, Piteå IF
Nathalie Björn, FC Rosengård
Amanda Nildén, Brighton & Hove Albion
Emma Pennsäter, Bröndby IF
Nathalie Persson, Kopparbergs/Göteborg FC
Josefine Rybrink, Kristianstads DFF
Lotta Ökvist, Houston Dash

Mittfältare/Anfallare:
Tove Almqvist, Linköpings FC
Fanny Andersson, Djurgårdens IF
Filippa Angeldal, Linköpings FC
Anna Anvegård, Växjö DFF
Rebecka Blomqvist, Kopparbergs/Göteborg FC
Filippa Curmark, Kopparbergs/Göteborg FC
Michelle De Jongh, Vittsjö GIK
Emma Jansson, Hammarby IF
Ellen Löfqvist, Piteå IF
Jonna Ståhl, Växjö DFF
Ebba Wieder, FC Rosengård
Julia Zigiotti Olme, Hammarby IF

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng