CLOWNEXTRA • CLOWNEXTRA

Larmkaos om clowner – 70 samtal sedan i går

Clownhysterin paralyserar Skåne och Kristianstad.
På bara 36 timmar har över 70 larmsamtal rapporterats till polisen.
"Jag tycker att folk borde ha bättre saker för sig än att springa runt och hålla på med sådan skit", säger Calle Persson, presstalesman vid polisens ledningscentral i region syd.

Jonas Bengtsson

Jonas Bengtsson

Kl.18:48, 15 oktober, 2016

Larmkaos om clowner – 70 samtal sedan i går
Polisen har fått in över 70 larm enbart i region syd. Foto: Bildbyrån

Sedan de första mördarclownerna poppade upp i Skåne har telefonerna gått varma på ledningscentralen i Malmö. Fenomenet som kommer från USA sprider skräck bland befolkningen – och initiativet uppskattas inte av polisen.

– Vi har fått ett 70-tal samtal sedan i går, säger Calle Persson, presstalesman vid polisens ledningscentral i region syd.

Men trots antalet larmsamtal har ännu inget resulterat i en anmälan. Enligt Calle Persson har polisen bara åkt ut på tre ärenden hittills. Ett av dessa registrerades på Bataljonsvägen i Kristianstad, 03.18 natten till fredagen.

– Det var en som sett en clown, men den som ringde in ville inte anmäla detta, utan bara upplysa oss. Patruller åkte ut, men hittade inget på platsen.

Vad är din åsikt om mördarclowner?
– Jag tycker att folk borde ha bättre saker för sig än att springa runt och hålla på med sådan skit, säger Calle Persson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel